Dobrý den, chci se zeptat zda je možné bažantům zastřihnout letky(nebo zakupírovat) a pak je mít na volno na zahradě. Nepřeletí i tak plot??(cca 160cm). Děkuji za odpověď
o kuny nejde, mám psa který je vycvičený a na zvířatům na které je zvyklý nic neudělá ale cizí kočku na zahradu nepustí.Ale nejsem si jistý zda by nepřeletěli plot
S plotem nevím zda by to šlo, bažant po něm umí vyběhnout ikdyž je kupírovaný, možná kdyby-jte ten plot nahl mírně dovnitř ale tím zase usnadníte cestu lišce, na vlastní oči jsem viděl jak po ne úplně napnutem plotě přelezla.
Mohl by jste podél plotu něco natáhnout- folii, možná by jim vadil i plot z rákosu, jeden pán je má kupírované v ohradě z betonu, má jen kohoty bž. zlatého a diamantového, koroptve orebice, okrasné kačenky a křepelky japonské.
Nevím jestli se vám to podaří, jaký druh chcete? Já jsem to takhle zkoušel u tenebrozů ale nikdy tam netrefili, jako by tam v životě nebyly, pouze 1 královská slepice mi chodí pravidelně hřadovat do kurníku-ve voliéře.
Dobrý den,
Pokud chcete chovat bažanty na zahradě na volno je třeba mít plot alespoň 1,8m vysoký plot a uvnitř nemít v do dvou metrů od plotu větve stromů a vše po čem by bažanti vylezli a přeskočili. Samozřejmě zastřižené jedno křídlo a to pravidejně kontrovat. Vhodná druhy jsou především ti klidnější co snadno zkrotnou. Nejlepší na to jsou všechny druhy i ušatých bažantů a všichni satyrové.
Jinak se naučí na kurník v případě, že je tak odchováte od kuřete. Výše zmíněné druhy však kurník nepotřebují stačí jim zastřešené závětří.
Zdravím Míla
Pane Stehlíku,
Vaši bažanti i satyrové jsou krásní. Děkuji za fotografie. Tyto druhy člověk neuvidí ani v zoologických zahradách. Prosím chovejte je a opatrujte dál. Ať se Vám to daří i nadále.
J.Marková
Prosím Vás, chtěl bych se zeptat, zda je možné chovat zlaté nebo satyrové bažanty společně s čínskými kachnami? Kachny jsou v oplocé části zahrady s plotem cca 1,8 m.. a chtěl bych si za nimi pořídit i bažanty.. Děkuji za odpověď.