dobry den:) no prave to je to, ja jsem se ho na to ptala, at mi posle fotky jak ho krmi nebo jak ho maji v ruce. poslal mi fotky ne kterych bylo to co jsem uvedla vyse. je ze Zlina a my od Ostravy, pristi tyden jede do Ostravy a rikal ze ho veme sebou ze si dame schuzku. jenze ja si neumim predstavit ze nekde venku u auta si prohlizim papouska, ktery bude v kleci, vystresovany a urcite ne zrovna stastny ze ho chce brat nekdo jiny do ruky... radeji si pockam do jara na uplne 'cerstve' mladatko :)
Nevím jestli si příspěvek ode mě přečtou právě potencionální zájemci o mláďata, jakéhokoliv druhu papoušků, ale co mohu všem poradit je, že je dobré si mládě zamluvit třeba ještě tzv ve vejci. Můžete se pak přijet na mláďátko podívat jak roste, popř. vám chovatel pošle mailem fotku a zaroveň máte jistotu, že mládě nikdo jiný neokukuje nesahá na něj, protože chovatel takové rezervované mládě dá stranou, protože ví že bude jenom vaše. Otázka je, jestli máte tu trpělivost na mládě čekat a jestli třeba chovateli složíte příslušnou zálohu, aby s odběrem mohl 100% počítat. Stává se často, že si kupující v poslední fázi odběru koupi rozmyslí a honem pořídí něco co mu padne do oka jinde.
Dobry den Orino. Ja prave takovy vazny zajem mam,nasla jsem dve chovne stanice, kde je mozne zamluvit si 'vajicko' uz ted. Jenze jeden je z Prahy a druhy z Plzne. Nemame auto a vlacet vlakem nekolik hodin (4 a vice!) tak male skvrne - z toho mam trochu obavy. Prave proto shanim nekoho na Morave u koho si muzu prcka zamluvit uz ted...bohuzel jsem zatim nenasla...
já to preferuji tak že mladé vyberu první či druhý den z hnízda a dokrmuji, po cca 10dnech až vím že mláďátka jsou stabilizovaná a tudíž vše probíhá tak jak má začnu je inzerovat a rezervovat postupně novým zájemcům, v průběhu dokrmování je informuji jak se situace má a týden po odstavu se domluvíme na termínu předání, který proběhne maximálně do týdne, určitě je lepší si počkat na jaro, bude více mláďat, tudíš větší výběr a také více chovatelů co budou dokrmovat
Ahoj Veroniko, plně tě chápu, ale jen ti píši informaci, že já taky sháním občas něco do chovu. Teď budu kupovat jeden druh papouška. Mám ho zamluvený už od loňského května a teprve asi v září letos na mě dojde u chovatele řada. Jinak pojedu pro něj deset hodin cesty ode mě. Když chce člověk něco určitého co mu bude dělat radost víc let nekouká při tom ani na čas strávený na cestě ani na peníze vydané za papouška. Budiš ti útěchou, že tvůj mníšek je jen zrnko finanční částky kterou za papouška dám já.
Ahoj Orino, to pro Tebe musi byt tento papousek (druh) hodne dulezity, preju hodne stesti at to vyjde. A abych jeste upresnila muj zajem - nejde mi o cas straveny cestovanim, vubec nejde o me ani o penize, mam jenom trochu strach o to ho prcka.. Ale zjistuju ze je to bezne, ze takhle uz od malicka cestujou :) Nakonec asi zvitezi ta Praha, pusobi na me dost seriozne. Tak hezky vikend preju !!
ahojte ,je tu niekto kto by vedel odpovedať na otázku ....aký vpliv má cirkoviroza PBFD na človeka? Konkretne na dieťa ,ktore trpi alergiou na roztoče,je vhodne vôbec chovať doma papagaja ? dakujem
Na to je nejlépe se zeptat ošetřujícího lékaře dítěte. Veterinář vám pouze řekne výsledek ošetření zvířete - tedy 100% utratit , není to k životu a je to velmi nakažlivé pro ostatní papoušky. Co se týká dospělých lidí tak jsem cirkovirozu ve svém chovu prožila bez následků, jak to působí na děti nevím.Jen jsem přišla o všechny papoušky.