Aktuálně: 3 741 inzerátů211 737 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

co dělat po snesení vajíčka

Petra (neregistrovaný) 19.02.2010, 09:37:25 xxx.xxx.72.247
Dobrý den, mám doma samotnou ochočenou korelu (je jí ani ne rok) a dneska mi snesla vajíčko. Vůbec nevím, co dělat a jak to bude pokračovat dál. Vím, že bych jí ho tam měla nechat, ale co když snese další? A co v budoucnu? To bude teď pořád snášet vajíčka, když už jedno snesla? Je mi jí teď strašně líto.
Orina (neregistrovaný) 19.02.2010, 11:53:55 xxx.xxx.122.149
Máte dvě možnosti. Ta první je nejpřirozenejší pro ptáka, pořídit mu partnera na hnízdění. Druhá možnost je nachat korele vajíčka a až se o ně přestane zajímat tak je z klece odebrat. Poduk by hnízdila s partenerem a vyvedli mladé, tak se o ně postarají a vy budete mít radost z ptačích miminek.
Petra (neregistrovaný) 19.02.2010, 12:28:22 xxx.xxx.72.247
To by se mi líbilo úplně nejvíc a i pro mojí korelu by to bylo nejlepší, ale bohužel bydlíme v malém bytě a podmínky na to nejsou. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jde nějak přizpůsobit podmínky a naše chování tak, aby jí to nevedlo k tomu ,aby snesla v budoucnu další vajíčka. Často se s náma mazlí, také dělala často "kolébku", je vidět, že samec jí chybí. Na noc jí přikrývá, aby mohla spát- neni tohle chyba?
anonymní (neregistrovaný) 19.02.2010, 13:46:58 xxx.xxx.122.149
Ono to s odchovem zase není tak strašné ani v malém bytě. Pokud samička sedí nepotřebujete velkou klec. Když se mladí vyklubou a rodiče je krmí tak taky ne. Jedině při výletu mladých z hnízda. Ale pokud si včas podáte inzerát určitě si mláďata někdo rád brzy odebere. Těch 14 dní co je rodiče budou ještě krmit přežijete, když je občas pustíte aby se prolétly mimo klec.
anonymní (neregistrovaný) 20.02.2010, 14:40:57 xxx.xxx.10.46
Tak na to , že si někdo mláďata brzo odebere bych nespoléhal . Jedině je pak dát do výkupu . Pokud nestojíte o odchov nepořizujte partnera nebo pokud partnera pořídíte , ta jim nesmíte vytvořit podmínky pro hnízdění ( moc pestře nekrmit a bez budky ) .
anonymní (neregistrovaný) 20.02.2010, 18:59:26 xxx.xxx.110.163
Tak já se věnuji chovu 40 let a nikdy jsem nemusela nic dávat do výkupu. Záleží kdo jak našponuje cenu, aby jeho chov byl neprodejný.A jestliže máte velmi kvalitní odchov určitě zájem bude. A o korely zájem je, jak u chovatelů tak i do klece.
anonymní (neregistrovaný) 20.02.2010, 19:02:06 xxx.xxx.110.163
Ono je totiž něco jiného prodávat 4 malé korelky a nebo celou nůši papoušků. Takový chamtivec, který jde jen na to mít co největší množství má samozřejmě problém s prodejem. Ale to se vás netýká.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.