Prave ze j sem to tak pred 3 dny nasel na holandskych strankach volgarena a zajimalo by me jestli je to k sehnani tady v cesku nikde sem to totiz nensel..vypadato jako zajimava pohodlna vecicka:Djinak dekuji Arnny
A k čemu to je dobrý? Je mi jasné, že v tom je asi zrní, ale jak se to používá. Jestli na uskladnění tak stačí kbelík a jestli na dávkování, tak stačí lžíce nebo lopatka na mouku. Tak na co takové monštrum??
To nesmíte používat 20 l kýbl, ale tak do pěti litrů. Záleží kolik denně spotřebujete krmiva. Při deseti litrech jsem na dně cobydup a přisypávám další. Ve dvacetikilovém pytli je to zrní staré stejně nahoře nebo dole, tak je to jedno, a když načnu nový pytel tak se situace opakuje. Tak naco věšet na stěnu monštrum navíc. Vždyť to stejně sypete z koupeného pytle a nebo ze zrní co vám leží uskladněné doma. Takže je to staré nahoře nebo dole pořád stejně.
Pro ty, co mají možnost starat se denně o papoušky, je to podle mého zbytečné. K papouškům chodím denně, takže vždy zkontroluji stav v miskách. Asi bych se u takovýchto zásobník bál ucpání hrdla, když by se náhodou vzpříčily větší zrna. Takže je to spíše na směs pro andulky a jiné menší exoty. Další věc může být nadměrné plýtvání, kdy papoušek v zásobníku vidí chutná semínka a vyhrabuje obsah, dokud se k němu nedostane. Uvažoval jsem spíše o nějaké napáječce, ale to bych se zase bál, že by mohla voda vytéct. Například prasklinou nebo špatným ustavením. Raději upřednostním misky.
Jo tak ono je to jako krmítko! Tak to je fakt, že se tam můžou vzpříčit velká semena a pak to nefunguje. Tak to by pro mě nebylo, kontroluji krmení každý den. A velcí papoušci jsou prasata a nosí mi mezi zrní jablka, mrkev a jiné ovoce a míchají to se zrním. Specielně v létě by mi shnilo zrní ve finále i s miskou jak to mají za den zaneřáděné.
Krmitko to neni v zadnem pripade, ptal sem se proto pac mam chodbicku 60 CM a nemam tam dostatek mista na uskladneni zrni, tak by se me to hodilo pridelat na zed a usetril bych docela dost mista..Jinak pridelavam dalsi foto co sem nasel abyste to videli cele jak to vypada prilozite pod to misku zmacknete zrni,zrni se nasype do misky a dete, tot muj nazo,r jen sem se chtel zeptat jestli to neni nekde na netu k sehnani dekuji vsem Arnny
Tak už to chápu. Děkuji za přiložené foto. O něčem podobném jsem v hlavě také přemýšlel. Mám sice zaběhnutý kyblík s krmením, ale toto by nebylo špatné. Ale i tak to asi není pro všechny typy směsí. Pro větší budou asi větší rozměry, jestli se takové vůbec vyrábějí. Jinak něco na tento styl měl chovatel v papoušcích. Na půdě měl údajně nádoby s krmením a pomocí plechových svodů je přiváděl do obslužné místnosti. V každém měl jiný druh, takže si směs míchal podle potřeb.
Zajímavě řešené automatické krmítko se zásobníke je vyfoceno v mimořádném magazínu čas. Papoušci - EXOTICKÉ PTACTVO ve článku o bažantech. Není to sice k zadanému tématu, ale automatické krmítka jste tady již nakousli.