Aktuálně: 3 706 inzerátů209 901 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Žako Liberijský

dolin404
dolin404 16.02.2010, 22:21:14 xxx.xxx.1.45
Včerejší kontrolou budky jsem zjistil jedno asi 2-3 dení mládě a jedno vajíčko. Pár je odchyt u mně 7 let a toto je doslova vymodlená snůška. mládě jsem slyšel pískat jen první den. Včera bylo OK. Je to tedy první hnízdění.
Vybrat zu hnízda či ne? Loni co mně pap.Konžští zabili 3 mladé (a to předtím měli potvory 7 mladých OK..grrr) mám , obzvláště u těchto Liberijců trochu strach.....napoprvé je tosázka no,....
Na dokrm je všechno nachystané. Když mně se do toho ale nijak nechce!

Pár je to jakoby plachý, ale ne moji osobu a na chov.zařízení navyklý.

Nějaké rady?
dolin404
dolin404 16.02.2010, 22:30:12 xxx.xxx.1.45
Tak nějak kritickým pohledem ale zjištuji, že jak Konžští tak snad i tito žakové jakmile mají mládě tak klesne spotřeba (ale možná jem moje paranoia,..nevím) krmiva. U konžských se přes prvotní konzumaci "všeho" po vylíhnutí změní jídelníček jen na slunečnici....ale jen v poslední době,...u těchto žaků zatím jen,..jakoby.......nesežerou všechno..
......jen sem možná dal trošku moc,..ach jo...

Jinak strava pestrá - zrniny značkové, ovoce, zelenina, viatmíny (Vitamin EX - nebo jak se to jmenuje teď) + suchá vaječná All Pet -více druhů.....
Orina (neregistrovaný) 17.02.2010, 04:36:45 xxx.xxx.126.161
Máte v budce kameru? On je člověk nervozní jak pes co se tam uvnitř děje, když tam nemůže sedět snima. Naprosto vás chápu co teď prožíváte. Přeju hodně štěstí, aby ti malí vyrostli vpořádku.
cone
cone 17.02.2010, 09:45:10 xxx.xxx.67.3
U mých žaků se také mění jídelníček, nejširší sortiment krmiva a doplňků konzumuji v v období mimo sezonu a před snůškou, během sezení neberou ovoce a mrkev, při odchovu mladých ještě vynechají všechny bobuloviny, které jinak berou přednostně / hloh, "černá" a červená jeřabina.
u svých žaků jsem mladé odebral ve dvou týdnech, takže jestli se krmná dávka s věkem dokrmovaných mladých upraví nemohu potvrdit.
dolin404
dolin404 17.02.2010, 21:54:58 xxx.xxx.1.45
Děkuji za postřehy a podporu.
Ne kameru tam nemám,..to bohužel ne,...No zítra se tam podívám znovu,..to už je + - pátý den a tak to zkusím znovu. To už by mohl být venku i ten druhý...snad!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.