Dobrý den, papoušek nádherný mi cca před dvěma měsíci přilétnul na zahradu a už mi zůstal. Ze začátku byl opravdu plachý a asi po 14 dnech se už nechal pohladit a krmila jsem ho i z ruky. Ale ted už asi 3 týdny na sebe šáhnout nenechá, hrozně se vzteká. Občas i když jenom kolem projdu. Voliéru pro něj zatím nemám, ale mám to určitě v plánu. Klec má metr na metr, ale každý den ho cca na 5-7 hodin pouštím. Mám pro něj i pár přistávacích ploch :D. Prostor má. Dříve jsem mu podložila klacek a nechal se zavřit, ted i s tím mám velké problémy. A ještě jsem se chtěla zeptat, které ovoce a zelenina jsou pro něj opravdu lahůdka, a co naopak nesmí. Jak je s exotickým ovocem. Chtěla bych mu trochu dopřát :). Ale hlavně co s tím jeho vztekáním a naříkáním. Je mi opravdu líto a nevím jak mu pomoct.. Moc děkuji za radu.
papoušek nádherný
no jake ovoce nesmi:no nemnel by moc mandarinky pomela a jine exoticke ovoce,kdyz date trosinku zkusit nic se nestane ale fakt jen ochutnat a staci..........muj papousek nadherny ma rad kazdodennikombinaci kdyz ji pustim do pokoje:jablko a psi piskot(doporucuji psi piskoty ktere se daji koupit ve zverimexu,je tam malo cukru a tim je to zdravejsi),a jinak v lete boruvky,ty ma strasne rada a ma fialovy zobak,ale jen jednu nebo dve protoze stejne jako u lidi se blbe kadi,jinak malina janody lesni nebo zahradni,taky bezove vetve na okusovani (bez listu a bobulek)maji to radi take sipky z planych ruzi je to dobre nasusit nebo zamrazit a davat v zime ,ovoce a zelenina je draha a v sipcich je mnoho mineralu a vitaminu
jo a jeste varena ryze maximalne 5 zrn