Prosim koupil jsem jsi korelu chocholatou asi tak pred 2 mesici byla mezi jinimi korelamy no a dneska mi snesla vajcko a zajmalo by me jestli muzu nak zjistit jestli je oplodnene protoze jsem se docet ze muzou snest i neoplednena vajcka a tak by mne to zajimalo co stoho bude
skuste ji dat butku.kdyz snese dalsi vajicka.oplozene vajicko se pozna po7-10dnech.me se stalo ze korela se parila se samcem a samc uhyl korela snesla dalsi vajicka a sama to vychovla 2 mlady ale bylo to ojedinely priklad
Jasně,oplodněné vejce po dvou měsících bez samce je nesmysl.Samičky normálně snáší vejce i bez partnera,samozřejmě neoplodněná.Pokud nechcete kupovat samce do páru,omezte načas pestrost stravy(dočasně stačí jenom suchá směs pro korelu+ kousek jablka nebo mrkve 2-3x týdně)Příliš pestrá strava ji ke snůšce podněcuje.Vejce jí neberte,nechte jí vynést a odeberte je až o ně sama ztratí zájem.
pro 25.68: Zadavatel nemá s chovem evidentně žádné zkušenosti tak se zeptal. Nevím proč teď děláš machra. Ty jsi určitě vše znal už od narození. Na začátku jsi se zmohl pouze na radu ať koupí samce a budku.