Aktuálně: 3 741 inzerátů211 737 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

papousek senegalsky

anonymní (neregistrovaný) 06.02.2010, 16:20:42 xxx.xxx.106.214
prosim jen jsem se chtela zeptat od kolikati měsícu je možne že se senehgalec naučí mluvit někde jsum četla že žeko ač od 1 roku tak jak je to u tohoto papouška děkuji za odpověd Eva
Orina (neregistrovaný) 06.02.2010, 18:35:10 xxx.xxx.83.75
Spíš později, ale to bývá u všech papoušků. Taky záleží jak hodně a často s ním opakujete určitá slova. Dřív než mluvení, začne senegalský papoušek opakovat zvuky, které slyší ve svém okolí. Zvonící mobil, vrzající dveře atd. Kolem 6-7 roku začne opakovat věty, které ho ani neučíte a které od vás odposlouchá. Třeba volání na psa "pojď sem"," kde jsi", atd.Pokud máte jediného papouška, tak se to naučí určitě. U druhého přikoupeného papouška, ten druhý opakuje také něco. Ale čím jich máte víc, tak ti co přišli poslední už většinou nemluví ani slova neodposlouchají (možná je to také tím, že se jim nevěnuje taková intenzita, aby se mluvit naučili). Ten první ale svoji slovní zásobu neustále zvětšuje. Takže závěr je - čím je senegalský papoušek starší, tím opakuje více slov, obzvlášť když je sám jako mazlíček.
cone (neregistrovaný) 06.02.2010, 23:27:52 xxx.xxx.208.5
Můj senegalec samec 2r, po zakoupení uměl docela dobře mňaukat jako kočka, po čase s tím přestal. Nyní, když jsem mu přidal samičku, kterou mimo jiné moc "nemusí" s tím mňoukáním zase začal vždy kyž mě vidí. jinak jsem mluvicího senegala neviděl, ale určitě u nich nějaká vloha pro mluvení bude, v souvislosti s věkem to bude spíše individuální. Žaky jsem viděl opakovat slova již kolem půl roku věku.
Petr Doležal (neregistrovaný) 16.02.2010, 22:11:37 xxx.xxx.1.45
Já měl mladého žaka - 4 měsíce po výletu ve venkovní voliéře a asi po půlhodině opakování se od mého otce naučil volat "Pepíku"...asi dost nadaný kousek! Pak to opakoval pořád dokola,...

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.