zaujimali by ma skusenosti s kupou tz. lezcou vtakov, ktori nelietaju. totizto mam moznost kupit vtakov ktory ovsem nelietaju. zaujimalo by ma ci sa rozlietaju, udajne boli chovane v malej klietke a preto nelietaju, kridla nemaju zvesene, ani mechanicky poskodene a letky maju tiez. rad by som vedel vase skusenosti s kupou takychto vtakov.
Kdyby se jednalo o dražší papoušky a nedalo se sehnat jiný kus, možná bych to vyzkoušel. V případě běžného papouška bych asi pořídil zdravého ptáka. Přece, když je možnost velkého výběru, proč toho nevyužít. Ale i v případě méně běžného druhu to je asi na uváženou.
Dal jsem dohromady nelétavý pár konžských pap., samce jsem kupoval z klece, nádherný velký kus a samici od renomovaného chovatele z přenosky. Nyní asi po necelém roce se snaží přelétat - samice více - ale obvykle necelé dva metry na další bidlo nedolétnou. Důležité ovšem je, že začali hnízdit. Jinak oba dva již potomstvo s jinými partner vyvedli.
Dobrý den, mám pár eklektů-nelétají, po prohlídce veterinářem mi bylo řečeno, že křídla nijak poškozená nemají, jen letky a vůbec opeření ve velice špatném stavu. Mám je cca čtvrt roku, stravu mají správnou. Za jak dlouho myslíte, že by se jejich stav mohl vylepšit? Samičce ještě chybí ocásek, měla ho ulámaný, bývalý majitel jí zbytek per vytrhal, prý dříve dorostu...po čtvrt roce nic. Testy na PBFD jsem nechala udělat, jsou v pořádku. Doroste ocásek, myslíte, že se rozlítají?
Ten chvost dorastie za predpokladu,že nie je poškodené lôžko.Ono totiž keď sa vytrhávajú perá sa to môže stať,jednoducho aj to treba vedieť.Či sa Vám rozlietajú to ukáže čas.
Nechal by to zatím tak a dál bych se o papoušky pečlivě staral. Některá pera mohou být ulomena, takže nové dorostou až ty staré vypadnou. A pokud jim je předešlý chovatel vytrhl, tak je i možné, že poškodil perové lůžko, takže se nové pero vůbec nemusí vyvinout a vyrůst. Počkejte do doby až začnou přepeřovat a poté sledujte, jestli se peří zdárně vyvíjí nebo ne. Zatím se asi nedá nic dělat. Podávejte kvalitní a pestré krmení a čekejte. Já jsem v lednu koupil alexandra s krátkým asi 5cm ocasem. Celou dobu jsem čekal, až mu ocas doroste. Nakonec jsem si všiml, že byla pera ulomena. V září začali přepeřovat a nyní už mu krásně dorůstá.
Byl to takový můj unáhlený nákup za výhodnou cenu. Asi jako v předchozím přízpěvku, kde má pán nabídku levného žaka. Moc jsem chtěla eklekty, ale málo financí.....Jsou to takový "chudinky", samička má vadu nožiček, tak "šmajdá", sameček se mi zdá příliš drobný. Poddruh nedokážu určit. Bavím se postupným ochočováním, oba berou z ruky, ale sáhnout na sebe zatím nedají. To bude asi na dlouho, nejsou to mláďata, jsou jim tři roky. Třeba mi to jednou vrátí na mláďatech, jestli je při svém "stavu " budou moci mít.