Dobrý den .Dnes ráno jsem zjistila že moje kachna pižmová snesla první vejce jen tak do slámy.Chtěla jsem se zeptat jestli to není nějak brzy v únoru.Myslela jsem že začne třeba snášet až jí tam dám nějakou bedničku .Stejně si myslím že asi z toho nic nebude protože ona na to vejce jenom kouká a ani jsem neviděla že by na něm seděla.Mám jí ho tam nechat a nebo ho mám odstranit.Ještě jsem chtěla říct že tata kačena jěště nikdy neseděla tak možná neví co má dělat.Díky za radu.Dana
Je to klidně možné. Jedna naše kachna už má celou proceduru za sebou. Měla vejce a vyseděla je. Nalíhnulo se 8 káčat. 5 přes den kdy jsem nebyl doma umrzlo, 3 jsem vzal do tepla a do dvou dní zůstalo jen jedno, to zatím bojuje a vypadá to dobře. Ani jsem nevěděl že sedí. Hlídejte jestli ponese dál, vejce bych jí prozatím nebral pokud máte kachnu v teple. Je trošinku brzy máte pravdu, co naděláte.
Pižmovky mi v únoru snášejí běžně, sice ne takhle brzo ale většinou tak v polovině. Vajíčko jí nechte ona nasnáší další, na jednom vajíčku nesedí to by se líhlo dříve než ostatní. U prvniček se mi nestalo nikdy že by nesedly ale párkrát kachnata při líhnutí uštípaly. Stále je ještě mráz takže když vajíčko promrzlo tak se z něj nic nevylíhne.
no já je mám ve zděném chlívku kde mají plno sena .Tak snad to vajíčko nepromrzlo.a dnes jsem ráno koukala a ona na tom hnízdě sedí.Prosím vás za jak dlouhou dobu snese další vajíčko?
Děkuji vám za odpověd.Dana