Chtěl bych Vás požádat o radu ohledně žaka.Vím že se podobný případ řešil v minulosti,případně se s ním někdo setkal ve svém chovu.
Odkoupil jsem od chovatele samici žaka(odchyt)která v létě přišla o samce a po přestěhování do vnitřních prostor na zimu se mu oškubala.Nyní je ve stavu že má ocas,peří na hlavě začínají jí růst nová pera v letkách ještě tubusy ale jinak po těle je jen prachové peří.
Chtěl bych jí zaředit k samci(věk 3 roky) kterého vlastním je to domácí mazlíček,ale občas má stavy že se taky škubne na hrudi.
Proto jsem mu koupil tuto samici abych se pokusil o sestavení páru ale ani tak nejde o to jestli někdy něco odchovají ale spíš o to aby ptaci obrostly a byli šťasní případný odchov by byl jen třešnička na dortu.
Proto bych se chtěl zeptat zda nemáte rady co nasadit samici či jakou stravu krom běžné stravy pro velké papoušky a ovoce zelenina jí předkládat.
Případně nějaký doplně.Do vody aplikuji promotor.
Dále bych se chtěl zeptat zda by bylo lepší ptáky umístit do klidné místnosti kam chodím jen krmit a ihned je dát společně do jedné voliéry nebo je nejdřív seznámit přez pletiva dvou voliér(na toto se názory rozchází)a potom pustit k sobě.
Nebo by jste volil umístění v prostorách kde se běžně pohybujem.(samec je umístěn v obývaku na stromě na volno)předpokládám tedy že umístění do jeho teritoria by asi nebylo vhodné.samici by bral asi jako vetřelce.
Předem děkuji za každou radu a budu velice rád pokud mi odpovíte.
Děkuji s pozdarvem Michal