Prosím o radu
Pane Holický mohl by jste se mi ozvat na email, měl bych dotaz ohledně Vašeho chovu fialových turak.
Martin
musím podotknout že Radek zde uvedl jednu věc, kterou je třeba trošku rozvést do diskuze. Já osobně se zabývám chovem drozdů a drozdovitých ptáků takže budu mluvit o zkušenostech těchto ptáků a je možné (dost by mne to zajímalo) že u zoborožců či jiných ptáků to nehraje až takovou roli. Takže Radek píše, že pan Drozdek dává nadbytek hmyzu jednou denně. Pokud bych toto udělal tak nemám šanci odchovat ani kus. Jde o to že nadbytek hmyzu ptáky evokuje k dalšímu a dalšímu hnízdění - ptáci jsou v této situaci jako stroje!!! Je třeba vypozorovat dávku a tu předkládat nekolikrát denně pak je vše v pořádku. Dále také s podáváním různých vitamínu nebo nedej bože pokud musím zařadit promotor v době odchovu, opět bez šance a znovu dochází k novému hnízdění. Chov hmyzáků je velice citlivou záležitosti a je důležité nastudovat i materiály týkající se ekologie těchto ptáků, potom jsou výsledky týkající se odchovu velice zajímavé.