Prosím o radu
pokud mohu poradit tak zvažte chov turak jsou to nádherní ptáci, podstatně méně nároční než tukani a navíc nejsou hluční. Přeji mnoho zdaru a zdravím Míla Stehlík
pokud si opravdu zahráváte s myšlenkou chovat tukany rozhodně koukněte na tyto webovky http://www.charmosina.estranky.cz/ patří panu Dohnalovi a najdete tam i články k chovu a odchovu. Pan Dohnal sice tyto ptáky už nechová, ale pokud se s ním zkontaktujete tak věřím, že Vám poradí. Já jsem od něj před několika lety kupoval lorie abyl to velice v pohodě člověk, který se vším poradil. Osobně Vám fandím a věřím, že se nenecháte odradit a chovu se budete věnovat. Je sice pravda že nepujde je hned tak sehnat ale když vytrváte tak určitě tukany seženete.
PS: Jinak zdravím do Šakvic, 7 roků jsem pracoval na odboru životního prostředí v Hustopečích takže vůbec nechápu jak mi mohlo uniknout že je zde chovatel arů :D :D :D Ještě podotknu že cena za tukany 8000 eur je přemrštěná, stoprocentně se dají sehnat levněji, stačí sledovat i zahraniční inzerci. Držím palce.
T. leucotis 500 / t.persa persa, t.persa bufoni, m.violacea 750 / t. erythrolophus 800 / t. livingstoni, t.hartlaubi, t.porphyreolophus, 1000/ t.fischeri 1200/ t.schalowi , m. rossae1500/ t. leucolophus 2000.
Pro názornost přikládám fota jednotlivých druhů.
Přeji mnoho zdaru a zdravím Míla
1.T. leucotis - bělolící
3. t.persa persa - chocholatý