Aktuálně: 3 873 inzerátů207 483 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Korela-ochočení+pohlaví

anonymní (neregistrovaný) 27.01.2010, 19:22:49 xxx.xxx.242.62
Moc vás všechny zdravím... Před 14ti dny jsem si pořídila korelu mutaci lutino. Docela už se zabydllela a musím říct, že není ani nijak divoká na to že je ze zverimexu. Když se mi včera poprvé podařilo vylákat ji z klece prolétnout (nechávala jsem ji přez den otevřenou, ale nikdy nevyletěla), až včera za mým pískáním. Když byla volně, vůbec přede mnou ani před rukou neulítává a dokonce se nechá hladit, jen nevím, jestli ji to nějak nestresuje, když není ještě ochočená? Jinak na ruku nejde a žrádlo si také z ní nevezme, spíš na mne syčí, tak přestanu. Jinak do klece se včera nechala přez celý byt přenest na mističce, na kterou si sedla, tak doufám, že se z nás časem stanou kamarádky... :-) Jinak se chci také zeptat, zda by bylo možné mi potvrdit podle fota její pohlaví? V obchodě mi řekli, že jde o samečka, ale já si myslím, že je to samička... Tak nevím. Je poměrně tichá a občas jen monotóně píská. Bohužel nevím ani věk, nemá kroužek... ale pevně doufám, že je to loňské mládě. Ještě mě malinko trápí, že si vůbec nevšímá žádného ovoce, které jí dávám každý den do klece a dokonce nejí ani senegálské proso, jen směs zrní a zrní na tyčce. Bojím se, aby jí pak nechyběli nějaké vitamíny a aby začala nějaké ovoce jíst. Je vidět, že jim v obchodě nic pořádného nedávají... :-(
Lucinka.Faitova
Lucinka.Faitova 27.01.2010, 19:55:14 xxx.xxx.212.31
Omlouvám se, zapomněla jsem se přihlásit, když jsem zakládala diskuzi... :-) Jinak to foto se mi zatím vůbec nedaří vložit. Lucie
Lucie Doležalová (neregistrovaný) 28.01.2010, 10:21:13 xxx.xxx.132.96
Ahojky, já mám víceméně podobný problém, už jsem tu taky psala.. Já mám taky ze zvěráku a taky pevně doufám, že korelka nebude nijak starší než mi řekli. U mě je taky tichá a spíš jen tak "kríká", není to žádná melodie. Taky mi říkali že to je nejspíš samec. Ale tady na fóru mi řekli že jde o samičku, když jsem jim ukázala fotku ocasních per.. Ovoce mi taky nejí a to mi ve zvěráku řekli, že jí ovocem krmili, tak v tom mám pokračovat. Ale ovoce se ani nedoktne, taky jen zrní :-/.
Jediný rozdíl mezí vaší a mojí je ten, že moje se nedá vzít na ruku ani hladit, protože couvá pryč a občas u toho zasyčí..
Jinak, pokud Vám nejde foto, zkuste ho v nějakém programu trochu zmenšit, mě to taky nejdřív nešlo.
Lucinka.Faitova
Lucinka.Faitova 28.01.2010, 13:22:54 xxx.xxx.212.31
Ahoj Luci, tak to máme podobně. Ona se ta moje taky nenechá vzít na ruku, sice neuteče ani neuletí, ale prská... tak ji moc netrápím. Dneska už si ale Málem vzala slunečnicové semínko z ruky. Jinak zase začala syčet. Oni jim určitě ve zveráči vůbec ovoce nedávají, jen základní směs zrní, tak proto nám to nechtějí jíst... :-( Ale snad dřív nebo později zjistí, že je to dobré.) Jinak co byla naposledy z klece venku, tak už nechce vyletět, ono i předtím nechtěla ven... vlastně jsem ji vylákala pískáním z vedlejší místnosti, tak byla zvědavá. Ale jinak by sama nevyletí a to ji mám pořád otevřenou. Jinak to foto je nejlepší, které se mi povedlo. Ale nevím jestli z toho půjde poznat pohlaví... Tak zatím! Lucka
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 04.11.2013, 21:18:37 xxx.xxx.40.64
1 100% samice 2 vypadá též jako samice ale ma zajímavé tváře 80% samice 20% samec
namik
namik 30.12.2019, 18:10:00 xxx:xxx.5225:9fc5

Můžete mi prosím poradit,???Dobrý den mám novou korelku ze zverimexu cca 6dní doma. od samého začátků prská a je vidět že se bojí. Ale už si vezme i slunečnici z ruky. myslíte že se přestane bát,, někdy je na ní vidět že chce jít z klece ven se prolétnout, ale já se bojím že jakmile ji pustím už ji nechytnu když prská a bojí se

namik
namik 30.12.2019, 18:11:15 xxx:xxx.5225:9fc5

Můžete mi prosím poradit,???Dobrý den mám novou korelku ze zverimexu cca 6dní doma. od samého začátků prská a je vidět že se bojí. Ale už si vezme i slunečnici z ruky. myslíte že se přestane bát,, někdy je na ní vidět že chce jít z klece ven se prolétnout, ale já se bojím že jakmile ji pustím už ji nechytnu když prská a bojí se

Beruska (neregistrovaný) 06.09.2024, 19:56:39 xxx.xxx.99.165

Dobry den,chtela jsem se zeptat jestli nahore jde o samicku?Je ticha.Dole je samecek.dekuji

Obrázek Obrázek
zjarda
zjarda 07.09.2024, 02:00:52 xxx.xxx.252.120

Zdravím, pro Krista pána, tak z takové fotky nevím kdo by věděl, tak jen čistý typ, že by to mohla být samička, ale chce  to víc fotek, stáří. A nezlobte se, ale co ta klec…to je výkrmna pro kachny?! Absolutně, ale absolutně NEVHODNÁ a ty kulaté rovné jako bidla, hrůza a děs! Proč někdo vůbec pořizuje kulaté klece, nechápu nebo něco podobného je tak akorát pro plyšáka👎! S pozdravem Zappe 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.