Kdy můžu odstranit budku?Problém je v tom,že poslední 30ti denní mládě ještě nevylétlo,samička má znovu 3 vajíčka,ty jsem sterilizovala.Píše se,nechat ještě 14dní.Aby toho nebylo málo,tak ten nejstarší tam taky věčně leze a odhání samce.Poradí někdo?Nechci samičku tak vysilovat.Vejce už nepodávám,jen namočený rohlík a zrní a ovoce.
Mam andulky.Nejstarší mládě jsem dala do jiné klece,bylo agresivní na všechny. V jednom článku jsem četla,vyndat poslední mládě,je mu uz 31 dní a budku odstranit.Jde mi o to,jestli to tak je.Aby se samice nestresovala.Andulek bylo celkem 5,všechny krásný bumbrlíčci.Díky
Toto jsem našla na adnort.webs.com,protože když už ta situace nastala,jako laik jsem si shaněla informace.Nechci dělat zbytečné chyby.Jde mi o to,že mladý už vyletěli sami všechny,dnes je nejstaršímu42 dní a poslední pátý vyletěl dnes.Samička je na ně trochu zlá,má už 4 vajíčka.Nevím,jestli mladý přendat do jiné klece nebo odstranit budku.Nebo nechat tak.Mám doma nečekané hejno.Jsou ale nádherný.
Dobrý den. Samec určitě mladé ještě dokrmuje.Pokud je klec prostorná můžete je nechat společně.Pokud je samice v dobré kondici můžete jí nechat sedět i na druhé snůšce.Zvládne to bez problémů.Po druhém odchovu už další vajíčka i budku odstraňte.
Dobrý den. Učinil bych jako pan Petr. Ikdyž je ve své podstatě andulka tvor velmi vrdý na podmínky a dokáže v přírodě hnízit do úmoru, nikdy nezvládneme nahradit velmi pestrý jídelníček zakódovaný z volné přírody.Andulky dokonce pojídají velmi mnoho lezoucího hmyzu( perfektní a vyvážený zroj aminokyselin v období dešťů), což nenahradíme i při sebevětším snažení.