Velice malé!! Toto snad ani nemůže myslet vážně! V tomto rozměru tak možná drobotinu s tím že se po sezoně nechají aspoň vylítat :-((
Osobně chovám v metrových klecích a je dobré když je i vyšší, rádi šplhají.
Co se týče pohlaví, poznat se dá kromě cremein a lutin. Zkus si o nich něco přečíst, tam se dozvíš podstatné informace o jejich chovu které asi ani netušíš, mají trošku odlišné nároky než třeba andulky.
Zdravím, v těchto rozměrech rozhodně ne. Já je chovám po páru v bednových klecích 90x40x45 výška a je pravda že by to chtělo o krapítek větší aspoň na tu výšku, jelikož to jsou opravdu dobří šplhouni. Jinak u aymar se najdou jedinci, kteří jsou dost agresívní, ač na to nevypadají, takže nejlepší varianta je chovat je opravdu po páru. Při něm docílíte nejlepších chovatelských výsledků, více páru se už ruší, co jsem slyšel (nemám to z vlastní zkušenosti potvrzené).
Jinak tady je pár odkazů na základní info o aymarách aspoň pro představu a na stránkách pana Smrčka je i jak se rozlišuje pohlaví, které krom jak bylo výše uvedených cremin a lutin a ještě doplním 2F edged mutací jde rozeznat relativně dobře i v útlém věku. U starších jedinců si jde pomoct šírkou mezery mezi pánví, ale chce to cit a zkusit u více jedinců pro porovnání, ale to není taky 100%, spíš jenom nápomocná metoda. Kdyby vás ještě něco zajímalo, tak mi pisněte na email.
S pozdravem Luděk Č.
Zkuste si o nich něco přečíst, pak zjistíte, že modrá mutace neewistuje, to co chovatelé nazívají modrou je ve skutečnosti tyrkys, pak je v modré řadě ještě kobalt (tmavě modrá barva) a mauwe (šedá), všechny stojí 500-600 ... ta zelená okolo 400