Dobry den,prosim vas o radu,mam 14mesicniho Zaka,koupoil jsemji jak ji byli 4 tydny a pote ji sam dokrmoval.Stala se muj veliky milacek a navic uz i pekne mluvi.Chtel bych ji koupit kamarada, a nevim jestli je to dobry napad,jde mi o to aby neprestala mluvit,nebo aby me neprestala mit rada . Predem dekuji za kazdou odpoved , jinak klec mam pomerne velkou,pridavam foto,je vel. 280cm na sirku,180cm na vysku a 75cm hloubka, tak s tim by asi byt problem nemel doufam :)
Volil bych zasadně jako partnera dalšího žaka opačného pohlaví, samozřejmě ručně dokrmeného-krotkého. Jediný problém může nastat při uvykání obou žaků na sebe, při přidání nového přírůstku do stávající klece? Určitě se vám jedná o to,aby "starý" zůstal krotký a nový aby byl komunikatívní a časem přítulný jako ten první. Určitě to je možné při citlivějším přístupu z vaší strany a pokud původní žako mluví, bude mluvit i nadále.
Dobre rano,dekuji za odpovedi,jsem moc rad ze se nekomu libi muj vytvor :) a take dekuji za Lauru :) , Pan Siska presne vyjadril to o co mi jde, samozdrejmne bych koupil rucne dokrmeneho zaka,jen nevim jestli stejne stareho nebo napr. tri mesicniho.A hlavne mi jde o to,aby Laura byla stale stejne hodna,krotka a pritulna. Take mam strach z toho uvykani na sebe,kdyz by byli ve stejne kleci,aby si napr.navzajem neublizili.Diky a preji vsem pekny den
***jde mi o to aby neprestala mluvit***
neprestane
***nebo aby me neprestala mit rada***
to klidne muze prestat, i kdyz zustane sama napriklad (muj samec se rozhodl v cca 2 letech, ze dne na den, ze mazlici dny skoncily. posmajchlovat se necha pouze tehdy, kdyz je pres leto ve venkovni voliere. doma uz ani nahodou. a zadnou jinou oblibenou misto me nema. se samici je od mala, od cca pul roku. jejich vztahy jsou v mezich normy, vychazeji spolu, komunikuji, ale zadna nehynouci vzajemna laska.) takze stalou "hodnost, krotkost a pritulnost" vam stejne nikdo nezaruci.
koupě partnera je určitě dobré rozhodnutí. papoušci jsou pároví tvorové a je dobré jim partnera dopřát. já jsem dokupovala partnerku loni v lednu. samec mluví pořád stejně, je stejně přítulný a krotký. byl/je na mě ovšem velice nafixovaný a partnerku zatím bere jako konkurenci (v mé přítomnosti). takže už rok čekám na nějaké sblížení. zatím je to tak, že vedle sebe sedávají na bidle, povídají si, občas si spolu hrajou.nejde mi o to, aby ochovávali, takže jim dávám čas.
jen vám chci říct, abyste nečekal nějaké velké nadšení ze strany lorinky. můžou si hned sednout, ale taky to může dlouho trvat. hlavně jim do toho nezasahujte. nechte to na nich.nevím, jestli nebudete taky potřebovat dvě klece. u mě samec vůbec nechtěl se samicí v noci spávat (přes den v pohodě). mlátil sebou v kleci. začali spávat v jedné kleci až po půl roce.