Aktuálně: 3 711 inzerátů210 564 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

uklovana slepice

anonymní (neregistrovaný) 21.01.2010, 15:33:59 xxx.xxx.250.190
Dobrý den chci se zeptat čím se stava to že slepice začali klovat nejmin opeřenou slepici nechtěli ji pustit ani k zrni pořed ji klovali kolem zadku a dnes jsme ji našli mrtvou v kurníku???Krmeni maji dost dostavaji pšenici a granule pro nosnice ze zzn.dik za radu
Marťan
Marťan 21.01.2010, 16:56:34 xxx.xxx.32.89
Buď mají slepice stravu chudou na bílkoviny nebo malý prostor taky je možné že se nudí nebo když nějaká slepice pelichá tak že jí vypadá všechno peří tak ty mladá pírka ostatní slepice lákají natolik že je uštipují a pak se to přenese na celé hejno ale teď v lednu je na pelichání už pozdě i když mám pár takových slepic.. Tento zlozvyk se špatně z chovu odstraňuje proto doporučuji celý chov vybít a začín znova, na internetu jsem viděl také sprej proti kanibalizmu ale nevím jak je účinný. Tohle se mi stalo u hybridů hisex hnědobílý a černý dominant, všechny jsem je musel vybít a začal jsem se slepicemi s plemennou příslušností a už se mi to nestalo. Kupte si kuřice nebo kuřátka a držte je zvlášť dokud nezačnou snášet pak ty staré zabijte.
anonymní (neregistrovaný) 21.01.2010, 17:42:01 xxx.xxx.250.190
Máme koupene vynesene slepice a dobře snáší,máme je od léta a nic takoveho se nam ještě nestalO.Doufam že se nepustí do druhych.
Marťan
Marťan 21.01.2010, 19:09:39 xxx.xxx.53.187
Tak ty nejhorší izolujte každou zvlášť a dávejte jim třeba tvrdý tvaroh, kysané mléko nebo vařená vajíčka
J.M. (neregistrovaný) 22.01.2010, 23:29:38 xxx.xxx.105.3
Mám jednu zajímavou radu:

Ve hnízdě nesmí být jasné světlo, nesmí druhá nosnice vidět u své sousedky vyhřezlou sliznici kloaky kolem snášeného vajíčka, protože jí ta sliznice připomíná žížalu, klovne do ní, objeví se trochu krve na peří, a do té krve klovou pak další slepice, když ta co před tím snášela, vyleze z hnízda.
Tedy: Ihned zastiňte vchody do hnízd jutovými pytly přibitými k hornímu okraji hnízd, aby se slepice do hnízd mohly protáhnout maximálně 10 cm širokou štěrbinou vedle závěsu; když se to naučí, může být štěrbina i poloviční. Ve hnízdech MUSÍ BÝT HODNĚ ŠERO ! ! !

Zastíněním hnízd jsem kdysi téměř ze dne na den zastavila Vámi líčený kanibalizmus u hejna cca 1000 ks nosnic v hale na hluboké podestýlce. Jinak byste tomu mohl také zabránit tak, že byste každý den ráno nosnice "ohledali", a každou z nich, která by měla snést vajíčko, byste zavřeli zvlášť do samostatného hnízda, a pustili ji mezi ostatní až po snešení vajíčka.
martin (neregistrovaný) 25.01.2010, 11:36:40 xxx.xxx.48.56
No my co jsme měli slepice z velkochovů, jsme tento problém v posledních 10 letech řešili neustále. Už když jsme přivezli kuřice domů, tak to začaly dělat. Krmíme pšenicí, trávou, zbytky z kuchyně a směsí pro nosnice, ve výběhu sem tam seberou nějakého brouka či žížalu. Veterinář nám radil, že je to nedostatek bílkovin. Proto jsme začali dávat do napáječky polévkové koření magi, jelikož obsahuje bílkovinný hydrolyzát - ovšem to se vůbec nijak neprojevilo.
Druhá, a mnohem horší, možnost je to, že se slepice nudí a vzniká určitý zlozvyk, který odstranit je téměř nemožné. Jsou posedlé neustále vyškubovat pírka kolegyním a tyto pírka konzumují. Nepomohl větší výběh, zastřihnutí zobáku ani vitamíny do krmení. Určitý výsledek byl, pokud jsme danou hříšnici izolovali (cca 3 týdny). Skutečně přestala požírat pírka, ale zase byla terorizována ostatními, kteří se k ní chovali jako by s nimi v hejnu nikdy nebyla.
Mám pocit, ¨že tento zlozvyk vzniká již v odchovně, kde jsou stovky mladých kuřic na malém prostoru celé týdny a tam bych se nudil asi i já.
Nikdy, zdůrazňuji NIKDY jsme toto nezaznamenali u slepic, které jsme si sami doma vylíhli pod kvočnou a odchovali odděleně. I poté, co přišly mezi staré klovající, se nikdy od nich toto nenaučily.

Takže já si pro příště raději kuřice odchovám sám a nebudu je brát z velkochovů. Jinak mámě plemeno Dominant.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.