Pro 199.57 - vidíte ty krásné světlé kroužky kolem nosních dírek? Takhle se pozná samička, už od mala je má, sameček má ozobí růžové bez kroužků. To funguje 100%. Sameček se vybarvil nádherně, je to krasavec. Vracím se ještě k diskuzi o saečkovi s hnědým ozobím, nevím, jestli dotyčný majitel chodí ještě na diskuzi, ale nikde nebyla zmínka - aspoň mi unikla - o barvě anduláka. Pokud to byl albín nebo lutino, není se čemu divit, ti mají vždycky hnědé ozobí. A nemoc ani vada to není.
Moc vám děkuji za informace. Jsem naprostý začátečník a ráda se poučím. Ty kroužky kolem nosních dírek mě právě mátly, protože andulák je měl zpočátku taky. Na těch původních fotkách je to vidět, i když jejich kvalita není ideální...
Využiju příležitosti popovídat si se zkušenými chovateli a zeptám se na přepeřování. Podle literatury a informací od chovatelky je to záležitost sezónní, ale já mám dojem, že andulák přepeřuje téměř nepřetržitě. Znát je to zejména na obličejové masce, kde mu průběžně chybí a dorůstají perka s lícními skvrnami (i na aktuálních fotkách mu několik černých skvrn chybí). Je to normální? Výživu má snad pestrou - krmivo Prestige Versele Laga, čas od času klíčené obilí, strouhaná mrkev a jablko (i když tomu moc nedá), přes léto různé traviny, teď na okus větvičky břízy, borovice, šípek. V kleci má stále k dispozici sépiovou kost i minerální kámen...