Ahojte prosím poraďte,nikde se nedočtu či nedovím jak se zebřičkama když nechci aby už nadále snášeli,máme už mladé a máme jich dosti,chci aby si už odpočali ale nevím jak na to,má otázka je zásadní potřebují nebo musí mít hnízdečka????potřebují je k životu???Hnízdní budky nemám snáší i do hnízdeček (kokosová skořápka) v ní si udělají hnízdečko a snáší mám vše odstranit,a nechat je ať mají normální bydélka??Od jara je zase chci dát do venkovní voliéry k ostatním ale v chytrejch knihách píší že mají mít hnízdečka ať se mohou schovat před chladem a že tam tráví noce,ale ony hned začínají snášet....takže jsem úplně zmatená co s tím?????Moc děkuji za odpovědi.....Mirča
A kde je máte teď? Když píšete,že je od jara chcete dát do venkovní voliery,tak předpokládám,že doma.Pokud ano,hnízdečka jim klidně vemte,a s nimi i veškerý možný stavební materiál.Pokud krmíte pestře,trochu pestrost omezte.Dočasně stačí suchá směs pro zebřičky+občas kousek ovoce.
Ano mám je doma,no ale co pak venku???No a s tím papkáním zase tak pestrý to nemají to vím od papouchů že čím více to májí pestré tím více to podpořím....Mirča