Dobrý den, na internetu jsem viděl křížence bž. král a kolchidského je tento kříženec plodný? Dále se chci zeptat na agresivitu bž. diamantového během toku, mam jednu voliéru ve které jsou i holuby byly s nima bž. kolchidský ale to se mi neosvědčilo, holoubata která se teprve učila létat měla strašně rozklobaný, zakrvavený a strupovatý záda, bažant útočil i na bažanťata a přes plot se prl se slepicema, perlicema....., tak se ptám jestli by u holubů nebyly lepší diamantový, že bych je prohodil.
Dobrý den, co se týká kříženců tak vyrábět křížence je ta nejhorší věc kterou můžete udělat. Díky křížencům se mnoho druhů bažantů a nejen jich potýká s problémem čistoty druhu a je tím ohrožena budoucnost některých druhů v čisté podoběvůbec. Nejmarkantnějsím příkladem jsou bažant zlatý a diamantový čistokrevného zlatého u nás(ČR) nikdo nechová a diamantových jsou celkem 3 čistokrevné chovy. Takže apeluji nevyrábějte další bastardy. Pokud máte rád zvířata nejkrásnější jsou ve své přirozené kráse kterou jim nadělila prozíravá matka příroda. Její znásilňování nevede nikdy k dobrému.
Co se týká soužití bažantů s dalšími ptáky je to různé záleží na povaze toho kterého jedince. Já chovám chocholaté holuby ve voliérách s bažanty diamantovými, vietnamskýni , humeovými a pavími naprosto bez problémů. Nicméně před lety jsem měl diamantového kohouta který likvidoval vše a to dokonce i myši. Prostě to musíte vyzkoušet. Každý pták má jinou povahu, jeden je více a jiný méně agresivní. Co zvíře to originál.Přeji mnoho zdaru v chovu tragopan
Já jsem se chtěl jen zeptat, protože myslivci to takto často dělají, nevím k čemu jim to je. Jinak mám také křížence bž. diam. a zlatého samozřejmě bych radši čistokrevné ale co pak s tímhle kohoutem, když si koupím čistokrevnou slepičku tak už je to zase škoda, ale sám by taky neměl být.
Já vím že je křížený, zabít ho to je škoda samozřejmě bych radši čistokrevného, což tady poblíž neseženu. Zaltý bažant se v čr opravdu nikde nevyskytuje? já myslel že diamantovej, protože se dříve křížily diam. kohouti se zlatýma slepicema.