mohu se zeptat odpadne-li tedy od nového roku povinnost registrace u žaků jde nějakym způsobem i nadále zjistit stáří prodávaného ptáka nemám na mysli kroužek,počítám,že se tedy asi začne objevovat dost ptáků kteří byli z odchytu nebo doma na černo..bez papírů,zajímá mě váš názor jestli je to dobře nebo špatně..a budeteli i nadále kroužkovat přeci jen žako není rosela děkuji za názory raduz07
REGISTRACE PAPOUŠKŮ po 1.1.10
mohu se zeptat odpadne-li tedy od nového roku povinnost registrace u žaků jde nějakym způsobem i nadále zjistit stáří prodávaného ptáka nemám na mysli kroužek,počítám,že se tedy asi začne objevovat dost ptáků kteří byli z odchytu nebo doma na černo..bez papírů,zajímá mě váš názor jestli je to dobře nebo špatně..a budeteli i nadále kroužkovat přeci jen žako není rosela děkuji za názory raduz07
Žaky budu / pokud se mi odchov podaří kroužkovat kroužkem s označením roku a CZ + ....... Jestli je zrušení registrace dobré či nikoliv, to bude otázka do delší diskuse, osobně zrušení vítám. Osobní evidenci chovu si vedu, tak bych neměl mít problém. Jistě se zde objeví nějací žakové ze zemí východu, ale pokud budou OK, tak proč ne. Jen budeme muset věřit ústnímu udaji o stáří, pokud u našich starších kusů, pokud při koupi nebude ke kroužku předložen i již nepotřebný Registrační list.