Naše láska,naše chlouba :-)
Vy a Cone jste mi opravdu radili v začátcích, v rozhodování jestli rozhodnutí je dobré...a každý den tu čerpám informace nadále a podle vašich příspěvků vás považuju za odborníky a slušné lidi, kteří na slušný dotaz v rámci možností slušně odpoví.
Jinak mé názory jsou spíše pesimistické - nevěřím, že jeden chovatel může držet odděleně různé skupiny ptáků bez rizik nákazy. Ona i již několikrát zmiňována karanténa s jednou obsluhou a jedním objektem společným s chovným objektem je tak trochu z oblasti sci-fi.. Ale i tak bude lepší karanténa mnou kritizovaná než karanténa žádná.
Při obnovování mého chovu před léty jsem také uvažoval o chovu pouze nějaké skupiny / rodu / papoušků - nakonec jsem byl příklady a fungujícími zdravými kombinovanými chovy ve svém okolí ovlivněn natolik, že tomu nyní nepřikládám zásadní význam. Takový návod ke zdravému chovu bych nyní spíše hledal v materiálech podobných vynikajícímu článku Marka Buranského v čas. NováExota /prosincové číslo /. Také jsem chtěl být více opatrný v kombinaci papoušci - holoubci - křepelky. Nyní to také tak kriticky nevidím.
Jestli vám Hanko nějaká má rada jen trochu pomohla v chovu nebo rozhodování tak jsem spokojen. cone
liaj ta fotka škubánka je myslím z června (myslím že to je to datum na ni) a ty poslední z voliery co kamarád fotil jsou z minulého týdne.Kombinovali jsme vitamíny, sprej proti škubání, změnu prostoru z obýváku na volieru a klid s tím, že jako bonbonek jsme mu koupili parťáka.A kombinace všeho dospěla přes pracovní stav beruška (kdy měl roztomile rroztroušeno sem tam pírko), k tomu dnešnímu.Ještě není uplně OK, ale myslím, že jsme jim vytvořili podmínky na to aby se dal dokupy úplně.