Dobrý den. Mám doma korelu, která mi porodila vejce. Porodila ho ale na zem. Dal jsem jí do klece budku, ale hnizdi poprve a jeste v te budce nikdy nebyla. Muzu to vejce premistit do budky? At uz rukou nebo pomocí ubrousku. Nevypadá že by se té nové budky bála, ale aby to vejce pak našla, když v ní ještě nebyla. Ta budka je udělaná pouze s krabice, vůbec jsem neměl v plánu je v blízké době nechat zahnízdit, toto bylo velmi narychlo. Nejsem na to momentálně připraven. Ma sice partnera, ale nemyslim ze by to vejce bylo oplodnene. Chovam je doma v kleci. Jakou teplotu bych tady asi měl mít? Vůbec jsem to nečekal, něměli tam budku, takže jsem překvapen že vůbec snesla vejce. Jsem naprostý začátečník, nemám s tím žádne zkušenosti. Budu rád za každou nabídnutou pomoc. Díky
to vejce bude nejspíš čisté nic, pokud ho dáte do budky stejne na něm nezačne sedět, snesená vajíčka se mohou bezproblému brát do ruky, pokud máte budku z krabice tak jí tam nedávejte, taková budka nemá význam a i kdyby v ní v budoucnu zahnízdily může se stát nebezpečná pro mladé. pokud máte pár starší jednoho roku, zajistěte jim těch 20stupňů a cca 10h deně světle, tak že přisvědcovat. spoustu kvalitního a různorodého krmení, osobně bych to nechal až na jaro kdy jsou podmínky mnohem vhodnější. to vajíčko klidně vyhoďte