Krmivo
Slunečnice je optimální krmit max 10%, ale i to se mi zdá moc, já krmím cca 5%. To že nic jiného nežerou je hloupost, pták si vždy první vezme to co mu chutná nejvíc /tučná semena/, jako poslední až jde třeba na proso, ale hlad ho donutí a vezme si ho taky. Radím okamžitě krmte normálně, jinak jim selžou játra.
Kupte proso, oves a lesknici a krmnou dávku si namíchejte sám
Vámi zmiňovaná vaječná míchanice je něco jiného - ta se dělá jen v době odchovů, zytěžuje organismus a proto není dobré jí krmit když nehnízdí.
Ovoce je na zvyku, zkuste pořád předkládat a oni mu jednou na chuť příjdou. Zkoušel jste nastrouhanou mrkev smíchanou ze strouhankou? Tu přijímají taky rádi.
taky sem jim dával a stále denně dávám červenou papriku.berou mi ji přes pletivo z ruky,protože když vidí že jim nesu něco červeného,tak by ,,prorvali ,,pletivo.Dělal jsem to na základě rady od jednoho moc dobrého chovatele,který už není bohužel mezi námi,alespon me neco naučil.Myslím že se ta papriky vyplatila :-)))
až na jaře,ale přesto díky
před zimou 70% prosa a 10% slunečnice,to je naprostá pitomost.Už pan Vašíček psal složení-slunečnice,oves,pšenice,proso v poměru 2-1-1-2Já se míchám sám a to-sluečnice 30%,proso,30%,oves 15%,kardi 10%,lesknice5%,pšenice 5%,kukuřice 5%.Dávat jablka,mrkev,někdy ořechy,piškoty,papriku,atd.Ať se daří.