Ahoj. Před 3 měsíci jsem si koupila andulku. Chovatel si nebyl jistý, ale tvrdil mi, že je jí tak půl roku, a že už se mi neochočí. Také mi říkal, že je to asi kluk. Jenomže po dvou týdnech u mě doma, se mi ochočila upůlně nádherně, na prst chodí moc ráda, mazlí se semnou, a tak si říkám, jak je to možný, když tvrdil, že tak stará andulka už se neochočí. A také to pohlaví.. Všude čtu, že samečci mají mít tmavě modré ozobí, ale má andulka to má jinak. Podívejte se, a poradte mi prosím.
Je to sameček. Při koupi klidně andulka mohla být stará půl roku, záleží na povaze papouška, ne vždy platí že starší se ochočuje hůře, andulky jsou velmi zvýdavé a snadno si přiviknou.
106.47 udává některé informace na webu jako vše o papoušcích, ale zapomíná, že lidi mohou kupovat kroužky na papoušky nebo klece u jiného výrobce, takže věta vše o papoušcích není úplná. Dalo by se napsat já nakupuji u výrobce a uvést jeho jméno. Takhle to vypadá, že nikdo jiný kroužky nebo klece nevyrábí.
Za 30 let chovu andul jsme vypozorovali toto - andulky holky jsou uřvané už v budce, to jejich krekrekre, samečkové jsou naopak tišší. To ozobí na fotce moc zřetelné není, světle modré u mladé samičky je hlaďounké, pak zvrásní a hnědne. U samečka i ta modrá je hlaďounká a je sytější.
hele tomáši je to samička takže určo na 78%jedná se o samičku a také většiná tvrdí že je to samička takže se podívej na straánku http://www.andulky-vln.estranky.cz/stranka/pohlavi-andulek
a zjistíš to rohliková bava samička jasne ???