Dobrý den. Loskuták jako takový patří mezi do čeledi špačkovitých pěvců (Sturnidae). Špačci obecně jsou ptáci měkkožraví, a v tomto ohledu pak "všežraví" - žerou tedy jak plody, tak i hmyz. Takže loskuták rozhodně není "čistě" hmyzožravý.
To záleží jaké máte podmínky pro chov.loskutak a žako jsou dva naprosto odlišní ptaci co do nároků na chov i krmení.Žako je na ochočení určitě lepší loskutak je vynikající imitator ale co vím nikdy nebude takovym tím milym společníkem jako žako taky se neda tak snadno ochočit aby jste s ním mohl chodit po bytě nebo ho pouštět volně proletět.protože patří mezi špačkovité musíte také počítat s tím že ma oproti papouškŮm jednu velkou nevÝhodu a to je řídky trus...cenově jsou oba ptaci na stejne úrovni ale bÝt vámi tak bych se nejprve dobře rozmyslel aby jste pak svého výběru nelitoval..
Dobrý den, podejte si inzerát na koupi, možná se Vám někdo ozve. Jinak doporučuji vydržet a sledovat letošní nabídku odchovů - třeba se v ní loskutáci objeví. Novák
Dobrý večer. Pro oba dotazující (jirka-neregistrovaný, jiricek-neregistrovaný), sice to zde již jednou bylo zdůrazněno jedním chovatelem, ale přesto to zopakuji. Slušností je, před svým dotazem pozdravit, a pokud se pod svůj dotaz podepíšete, nic tím nepokazíte. Nejsem si tak zcela jistý, že Vám tu na ty Vaše řekněme " výkřiky " bude mít chuť někdo reagovat. Z.Gajdoš
Dobrý den, jsem nadšená z papouška žako a loskutáka, jenom mě zajímá, jestli jsou vhodní pro nezkušeného chovatele. V diskuzi jsem se sice dočetla, že jde o dva odlišné ptáky, ale zajímalo by mě, jak moc jsou nároční na chov a jak těžké je naučit je mluvit? Děkuji za odpověď Dudová