DOJMY Z PŘEROVA a EXOTY
Z Přerova jsem kolem 9 hod. přejížděla do Olomouce. Výstava mě sama o sobě moc nezaujala. Obejitou jsem ji měla za hoďku. V Přerově jsem strávila skoro 3h. Na burze mi přišlo, že je tam více druhů ptáků. Asi né v té kvalitě jako na výstavě. Přerov mi příjde zajímavější.
Z druhého hlediska, setkání s přáteli, jsem také velmi spokojen. Potkal jsem pár známých a chvíli s nimi postál nad papouščí problematikou. Takže z mého pohledu to byla vydařená akce. Pokud bude zájem, mohu dodat i nějaké fotky.
Exota - strávil jsem tam dva dny, ztotožňuji se s názory Mirka i Martyho, vždy je něco nového, něco co vidím poprvé-taktéž jsem ještě " na živo" neviděl aratingy červenohrdlé, kakadu brýlové, z nepapoušků jsem měl úžasný dojem z krkavců bělokrkých a zoborožců šedolících.Nemohu se shodnout s Vámi Emo, že se to dá absolvovat za hoďku, jen okouknout bodované ptáky je na půl dne, rád vždy shlédnu i všechny bažanty a hrabavé nebo hmyzáky. Takže EXOTA - dojem maximální a páni pořadatelé díky.
Jinak k těm stráveným 2 dnům - mám téměř v každém rodu papoušků své oblíbence, některé rody mi jsou velmi blízké celkově, takže ten čas trávím porovnáváním a zdokonalováním svých vědomostí - to vše v realitě. Plánoval jsem absolvovat všechny tři dny včetně přednášek, ale nevyšlo to.
http://www.parrotclub.sk/forum/showthread.php?id=7938
Nechci dělat advokáta prodejcům, drobotina je dost kritizována, tedy stav a způsob prodeje, ale na jiném f'oru je zmínka že byli nabízeni již před několika týdny na jiných burzách, tak asi úmrtnost nebude taková závratná. Ale je znát
, že je vše podřízeno prodeji a zisku.
Marty, že by cena u těchto druhů arating/canicularis, pertinax / byla taková vysoká? Myslím že snad poloviční, již jsem zaregistroval i třetinovou.
Nyní foto amazónka bronzovokřídlého