Dobrý den, dostal jsem od jednoho myslivce bažanta tenebroze a má uštípý kus zobáku v té horní "čelisti", je to jako-by vyštíplý do tvaru úzkého V dovnitř, myslíte že s tím nebude mít v životě problémy, vím že se i slepicím uštípává zobák ale tohle je jinak, nevím jestli nebude mít v zobáku neustále sucho atd...
Třeba by mu pan veterinář dokázal přidělat nějakou protézku ??? Nevím. Pokud bažant s tím dokáže žrát a zdá se zdravý, tak snad takový bude i v budoucnu.
skusnpockat ako sa bude spravat a ak sa to bude zhorsovat a budes videt ze napr. nema chut do jedla alebo ze zacina byt viacej sam ze sa odtahuje do kuta alebo ak sa s nim zacina nieco diat tak bud ho utrat alebo skus sa popitat dakych starych chovatelou a tak lebo ani nws ak sa mu to zacne napr.zapalovat abo co tak nws ci nemoze nakazit aj ostatne okolo sebaa
Tak jsem ho přendal ke královským bažantům protože kolchidský ho ani nenecahal najíst, bažant se hezky spravil, vypadá to že jí a pije bez problému.
Milan Kováč. Ulomení zobáku není infekční, je to úraz!!! Ty tvoje otázky a odpovedi mě někdy fakt dostatnou :-D
A rovnou bych se chtěl zeptat jestli neprodáváte někdo slepice bažanta tenebroze, mam sice obojkové slepice ale nečistokrevná mláďata odchovávat nechci.