Tokání a námluvy je prakticky to samé.Sameček se samičce dvoří,zpívá jí,různě se klaní a předvádí...pokud je samice svolná následuje páření,snášení vajíček...atd
Stačí dát na dno hobloviny(NE PILINY!) a od dna až k otvoru nabít uzký žebříček z pletiva ať májí rodiče snadnější přístup a nerozbijí seskokem vajíčka případně nezraní mladé.Žebřík pomůže taky mladým vylézet z budky.
fylip
A ještě mě napadlo.Lepší je když je v budce kontrolní otvor z boku nebo ze zadu, aby jste nerušil ptáky ze zhora.Udělejte ale vyndávací i vrch aby jste uměl budku po sezoně líp vyčistit.
Kontrolní otvor můžete udělat buď na vysouvání, nebo na banty.
fylip
zásadně používám budky bez zadní stěny, nebo aspoň části. Budky jsou přišroubované ke dřevěné stěně vnitřního prostoru voliér, kontroluju z vnějšku z uličky.kde mám zasouvací dvířka,nemusím vstupovat do voliér, stojím za stěnou a kontroluji, když vím, že samice v budce není. Těžší budky z kmenů stojí na stojanu, protože by mohlo hrozit, že se utrhnou, takže máme speciální podpěry pod dnem budky z trubek. Myslím, že je to ideální, aby ptáci nebyli rušeni.
záleží, jak jsou mláďata stará, u korel bych tomu dával šanci, protože se starají rovnoměrně. Mě samec vychoval i kakariky, když samice umřela během odchovu. Byly ale asi týden před vylétnutím z budky, hodně záleží na věku mláďat.