Vytápění kurníku
Dobrej. Mohl by jste mi poslat planek kamen do emailu ?
Diky
Mediconet@seznam.cz
Dlouho jsem o tom premýšlel ale nenašel jsem nikde nikoho kdo je má a fungujou po domácku vyrobené--
Díky Michal
Ahoj
Můžete zaslat výrobní dokumentaci na email ?
Dlouho jsem přemýšlel jak je vyrobit aby mi fungovaly.
Děkuji Michal
Kamínka a vůbec přitápění je dobrý nápad, který určitě bude mít pozitivní vliv na chov, nic méně se jedná o zdroj vytápění, který je nutný dotovat - spotřeba energie. My jsme v našem chovu vyřešili přitápění pomocí teplovzdušných solárních kolektorů ( dodavatel Green Alliance ) informace k tomuto systému vytápění a ventilace najdete na www.topimzdarma.cz kromě výrazného zvýšení teploty jsme pomocí solární ventilace docílili i přívod čerstvého a ohřáteho vzduchu do objektu chovu. Finanční náročnost pořízení systému byla minimální a vzhledem k tomu, že se jedná o profesinální výrobek s garantovanými výkony máme spočítáno, že finanční náročnost tohoto produktu má návratnost neclé 3 roky.
To co nabizite za cenu pres 25000 Kc, se da vyrobit vlastnima rukama a za cenu kolem 6000 Kc. Proc by jsem mel Vam preplacet???
Zdravím diskutéry. Víte, já myslím, že slepice bude potom dost choulostivá, když jim budem topit. Nevím tedy, na kolik kurník vytápíte. Ale pokud pouštíte slepice ven a je venku -15, vy to vytopíte na 0, tak ten teplotní šok asi nebude pro slepice nic moc. O náklady ani nejde, snad ještě o nutnost přikládání a dohledu, aby si nějaká pipka nepřipálila brk 😉. Vemte si, že když vyjdete i v péřové bundě z tepla ven, je vám pořádná zima. Já jsem to vyřešila zatepleným kurníkem. Je stavěný pro 12 slepic. Rozdíl mezi venkovní teplotou a vnitřní teplotou je 6 - 8°. Venku je teplota nižší, samozřejmě :) V parném létě to funguje taky, ale naopak. Venku 30, v kurníku příjemných 22. Mám tam i odvětrání, je jim v noci fajn. Snůška je v zimě v létě vynikající.
Neodpustím si reakci, je to čtvrt roku co jsem zakoupila panel určený pro solární ventilaci http://www.solarniventilace.eu a instalovala na náš rodinný dům. Vzhledem až k překvapivě dobrým výsledkům jsem se rozhodla "udalt dobře" i našemu zvířectvu takže po odzkoušení na nás (našem domě) přišla na řadu naše zvířátka a doufám že budou stejně spokjena jako my :-) :-)
Jinak pro rejpaly:
Koupila jsem zvířatům dva panely typu Economic u kterých mi paní na prodejně jasně deklarovala, že vzhledem k uváděné podlaho ploše budou zcela stačit a měla pravdu!
Panely jsem nakonec koupila přímo u výrobce v Plzni (www.topimzdarma.cz). Instalaci udělal manžel sám a funguje .....
Vytápět lze jednoduše i pomocí el. panelu. V případě potřeby lze zapojit na termostat anebo jednoduše na spínací hodiny.
My jsme to loni vyřešili speciálem od http://www.topimzdarma.cz
udělali nám řešení na míru na bázi teplovzdšného solárního panelu po cca roční zkušenosti to hodnotím kladně
Solární panely topí jen když svítí slunce a účinnost je mizerná. Vysoká pořizovací cena. Topení použitým olejem je možné kdykoli a zcela zdarma.