byl jsem u chovatele, ktery mel vylety z volier nad zemi. Ma to par vyhod, jako uspora materialu a ptaci nemohou na zem. Zajimalo by me jake to ma nevyhody, protoze to ma malo kdo a vase zkusenosti. Take bych byl rad za foto.
Myslím, že má i nějaké nevýhody. asi by neměla být moc dlouhá, jen tak aby chovatel dosáhl rukou na papouška a nemusel do ni vstupovat. Přece jen to není nosná konstrukce, takže by asi nikoho neudržela. Tyto voliéry jsem viděl převážně jen ve venkovní části. Jen ať jsou papoušci na vzduchu a slunci, nijak zvlášt se v nich asi neproletí. Ale pokud se to pořádně promyslí, snad by mohly být i delší.
-------------
Voliéra focena u chovatele
Zdravím, můj známý má takové výlety o délce jednoho metru na úrovni patra, chová v nich amazonany a dosahuje odchovů - vnitřní část je ale podstatně větší.
Jinak tento chov se preferuje převážně ve Spojených státech, výlety jsou i přes tři metry a vstup je dovnitř odnimatelnou stření části / výměna bidel, případný odchyt.
Já mám takto vybudovány vnitřní voliéry o rozměrech 2 x 1 x 1,2 / dXšXv/. Má to své výhod i nevýhody, hlavně ta výměna bidel a odchyt je dost nešťastný. Jinak se papoušek nedostane do kontaktu se spadlým, třeba trusem znečistěným krmivem. Jako venkovní výlety to po svých asi dvouletých zkušenostech pokládám za přijatelné.