Odčervování
pokud mas papousku jen par nebo domaciho mazlika, ktery ven neprijde, pak odcervovat zasadne na zaklade pozitivniho nalezu v trusu.
odčervujem 2x ročne, používam Chemisole je do vody 1ml na 1l vody. a všetko O.K.. preddtým som používal Panacur, Ivomec aj Runcid ale všetky sa aplikujú do vody, príp. na kožu - ivomec.
a vy neporovnávajte ľudí s vtákmi. vtáci majú úplne iné usporiadanie vnútorných orgánov a sú pri napadnutí parazitmi alebo baktériami ďaleko viac ohrození ako ľudia. a to že si dáte spraviť rozbor a nič sa v ňom nenajde ešte neznamená, že vták nejaké parazity nemá napr. na pľucach, ktoré sa z trusu teda nedajú.
a keď sa vám tento spôsob nepozdáva nemusíte sa ním riadiť. ja som len chcel poradiť, ale každý nech sa zariadi po svojom. keď som začal chovať papagáje tiež som bol proti, ale prax moja aj veľa ďaľších starších skúsenejších chovateľov ukázala, že je to najlepšia prevencia. a kľudne sa môžete porozprávať z chovateľmi, ktorí si dali spraviť rozbory neodčervili a po čase im vtáci uhynuli kvôli parazitom.
Vezmu si do inj.stříkačky 3ml a mám to asi na 15 ptákú.
Rosele 2 kapky pipetou do zobáku.Dám za to 20 kč.
Calta