prosím poraďte jakého papouška
pro zadavatelku:
drzeni hlucneho papouska v byte, kde jsou pruslysne zdi, muze sousedske vztahy znacne zhorsit. takze posouzeni konkretni situace ve vasem dome je ciste na tobe.
mnisci umi byt hlucni. na jakeho jedince narazis, je nahoda. take se da papousek "rozmazlit" (aniz bys o to usilovala nebo si toho byla vedoma), jak se jednou nauci krikem si neco vynucovat, je obtizne s tim bojovat. (staci, kdyz mu parkrat vyhovis, treba ze uz je pozde vecer nebo brzo rano, aby si zas sousedi nestezovali, a mas zadelano na problem).
znam amazonky, kteri bydli v panelaku, a prave z kriku je jejich majitelka celkem nestastna (z ohledu na sousedy, ji to nevadi).jsou lidi, ktere "nici" i rev korely. o jednou urvanem mniskovi, ktereho majitel dal prave kvuli hluku pryc, se pise i zde na foru.
chovatele najdes v inzerci (zde i na jinych webech, napr. ifaune)
Být vámi nešetřím tolik. Papoušek s vámi bude nějakých 15 let a když člověk vybere špatně tak je to za trest.
Já osobně mám Alexandra rudohlavého. Mám ho doma skoro půl roku a jsou 100% spokojená. Opravdu neřve. Na mou radu si ho doupila i známá a ta je z něj taky celá vedle. Jsou velikostí asi jako korela (možná o kousek větší) a jsou hrozně šikovní a komunikativní. Mám mládě z venkovního chovu a hned od druhého dne šel sám na ruku a teď je to mazlík až je to neuvěřitelné. Je trpělivý i k malým dětem a tak ho vřele doporučuji. Cena okolo 3 tisíc. mafffia
zvládnout se to dá