andulka průjem
Lze zkusit přestat podávat zelené a ovoce, podat dřevěné uhlí pro ptactvo (ale jen krátkodobě - 1- 2 dny) a nabídnout nějaká vhodná probiotika např. Oro digest nebo Probi zyme. Pokud problém pžetrvává po více než dva až tři dny pak se patrně jedná o závažnější problém.
Na otázku průjmu nemůže nikdo odpovědět pouze při konstatování, že andulka má průjem. Pokud byste trus alespoň vyfotil dá se alespoň trochu usuzovat.
Osobně servíruji čerstvé ovoce nebo zeleninu každý den celá létam, ale vodnatý trus nepozoruji nicméně může se to asi stát pokud andulka není na různorodou stravu zvyklá a je pouze na semenech. Stává se mi to pouze krátkodobě u mláďat po odstavení.
Doufám, že to ve vašem případě nebude nic vážného.
Prosím o pomoc
Mám andulku(samečka).. Dneskdyž jsem přišla ze školy,zjistila jsem,že jen sedí na klecimá zavžená očíčka a má průjem.. Podle mě neřralprotože miska je plná..
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.04.2016, 15:32:16
nehledejte pomoc tady...mazejte k veterináři a to rychle...může to být cokoliv a pokud nejí tak možná ani nepije..a mohl by Vám hlece umřít...
Dobrý den, máme andulku a ta má už tak 2dny černý trus. Co by to tak mohlo být? Pije a žere normálně a chování má taky nrmální.
Já mám chov andulek a každá od času kálí černý trus. Dejte jí písek na trávení a mělo by to přestat. Alespoň mě to pomohlo.