Ve společné volieře mám 4 páry andulek a pár kakariků všechno jsou mladí ptáci na začátku léta mi samice kakariků snesla všechny vejce na podlahu takže bylo po nich a teď mi začali andulky a hned první samička mi krásně seděla a z ničeho nic vejce nechala jedno z budky vyhodila( Bylo už v něm krásné mládě) a vlezla do jině budky samec ji stále krmí budek mají na výběr krmení rozmanité včetně míchanic,ovoce i zelené .kde je chyba nebo mám takovou smůlu?
Já upřednostňuji chov všech papoušků po párech i andulky. Alespoň mají vetší klid. Mladé potom dáte do proletovačky a po druhém hnízdění máte proletovačku i pro páry, které odhnízdily a které necháváte odpočívat. Tak se vyhnete i šmejdění jiného páru v budce už hnízdící samičky, která je tak rušena. Výhodu to má také tu, že dáte jen jednu budku a nemusíte dávat budky na výběr, andulky zahnízdí v budce, kterou jim předložíte.
Možná právě pestrá strava, míchanice nebo různé ovoce, zapříčinilo tuto situaci. Když samice sedí na vejcích, nesmí se dávat tak různorodá potrava. Pár by to mohlo vyhecovat k dalšímu hnízdění, což je asi váš případ.