U mě se papoušci určitě nenudí, protože je chovám ve voliéře, kde se kamarádí mezi sebou a nemusí se otravovat s lidma a čekat, kdy má člověk čas nebo náladu za nima přijít. Taky je nikdo za jejich prohřešky netrestá jak je psáno v nadpise, protože to není potřeba a hry a zábavu si najdou ve větvích jak jsou zvyklí v přírodě.
pane mikeši. evidentně o práci s clickerem nic nevíte. ještě jsem s clickrem nikdy neposkakovala kolem voliery. nepřispívejte prosím k nečemu, o čem nic nevíte a nemáte osobní zkušenost. mystifikujete čtenáře této diskuze.
Nevím a nic vědět nechci. Nemám papoušky ve voliéře proto aby dělali tajtrlíky. Chci zachovat jejich důstojnost jako se to na ptačí bytosti sluší. Hodně se teď odsuzuje cvičení papoušků pro zábavu lidí, spíš by se měl dát prostor papouškům aby mohli být vlastní osobností a ne jen zábavou a hračkou pro někoho kdo se nudí a z nudy si vymyslí výcvik papouška jako věci pro zábavu.
Myslím,že by měl pan Mikeš psát příspěvky jen když by chtěl opravdu poradit.Mám také mníška a tohle téma mě zajímá a dost mě zdržuje když pročítám co zde píše.Jsem v chovu papoušků spíš začátečník a je fajn když tu někdo poradí.Hezký den všem.
Dneska na mě začal mníšek utočit a klovat.Dal jsem mu prstem přes zobák a urazil se.Myslíte,že jsem udělal správně a nebo jsem ho měl nechat a odejít?Já si říkám,aby si příště jen nedovoloval.Ještě musím napsat,že mu jsou přes 2 měsíce a je puštěný celý den a do klece jde až na noc.
to ten muj to delal taky ta doba byla asi tak do pul roku a pak ho to přešlo zkoušeli jsme na něj všechno možné, ale když jsem mu zkusil dát přez zobák tak to bylo jen horší tak jsem to už víc nepraktikoval.Mam taky mnicha.
tak to zkusím také přejít a doufám,že mě pak neseřere.:-))Už mi přefiknul na krku řetízek, na noťasu kabel od kamery,ale i tak je to rozmazlované miminko.:-))
pokud nechci aby někam lezl tak mu tam dám oranžový míček nemá ho rád a asi se ho i trochu bojí a mám jistotu že tam nepujde po čase ho oddělám a většinou si toho pak už nevšímá jednu dobu to u nás doma vypadalo zajímavě : ))) všude balonky ale teď už je to v pohodě .
týkalo se to hlavně květin kabelů a pod. Teď jak je větší a je už naučený tak ví že když řeknu ne případně jej ještě od té věci odnesu tak si jí pak nevšímá, ale chce to chvilku cviku. Jo a ještě k tomu kousání nejvíc zabralo stříknout na něj rozprašovačem vodu a on se uklidnil.
me znicil mys od pocitace, a podlosku a vse mi okousal :D rano me budi v devet hodin, a i driv, takze aspon nezaspim do skoly...jen nechapu meho kamose, ktery ma taky mnicha, ale jeste do nedavna nevedel ze ho ma, myslel si zze je to alexandr...to jsou dneska lidi, k vsemu ho ma v kleci pro andulku, z jednou hrackou, a vubec ho nevindava,, tomu rikam strasny zivot x-/ a vlastne to neni ani muj kamos :D
muj mnich ma hracek jak nadelano, a ma velkou klec...a bude se kupovat klec na koleckach, takze hezkyy :-) (jsou mu 2 mesice, taky pekne klove... dam mu pres zobak, ale nejlepsi varianta jje kdyz ho date do klece a tak 5 minutek si ho nebudete vsimat :-)
Také když neco dělá co nesmí,tak říkám "nesmíš" a někdy to zabere,ale ty kabely jsou prostě silnější než já.:-))
S tím míčkem je to zajímavé.Já jsem ještě nenašel žádnou vec co by mu vadila.
Ten rozprašovač by mohl být fajn,ale ten on miluje a bral by to asi jako odměnu.
Jinak hraček má myslím dost.ale znáte to.Co je zakázané to nejvíc přitahuje.:-))
jestě jeden postřeh ten muj mazel je většinou nervozní když se ma změnit počasí (pokud bude pršet) to pak nemá na nikoho náladu schvalně jsem to pozoroval a opravdu mu jeho předpověď vychází a pokud je takový tak ho nechám na pokoji a ono ho to přejde. zajímalo by mě jestli jste to zaregistroval ještě někdo jiný u svého papouška.a čím to že to pozná.
To je zajímavé.No,dneska byl trochu na zabití:-)),tak uvidíme co bude na obloze zítra.
Jinak dneska ukousnul jedno tlačítko z telefonu.Asi chtěl někam volat nebo co.:-))
to muj papousek asi moc neresi.... kdyby jste videly jak muj mnich utocil na moji potkanici :D to bylo kreku... a kdyz jsem stala u klece z potkanem, tak priletl, ale stal koudek asi pul metru odemne a od klece... pak pribehl a vybehl na rameno, pak celou dobu stal u zavrene klece emilky, a neustale ji sledoval... chudak potkanek...:D jinak me strasne zloby, taky se vam strasne cepiri mnich? x-( me strasne, bojim se ze nema vitaminy...
jestli čepířením myslíte vypadávání tak to v tuto dobu bude nejspíš výměna. pokud mu chcete přilepšit tak se dělá dost přípravků a dodatků ke stravě které maji papouškům pomoci. Ten můj mnich zrovna taky přepeřuje
koupil jsem mu lávový kamen obohacený o ěkter prvky které udajně zkvalitnují peří a podávám doplnkové krmivo od vitakraftu název teď z hlavy nepovím.
mnoo... asi mate pravku...preperuje... ale.. je mi celkem lito... mam ho v pokoji ve velke kleci... kdyz jsem doma.. vyndam ho z klece a hraju si snim, pak ho zase vratim, ale je li u nas neaka nasteva, hned leti knim , a me ani neposlechne, a to umi z dobrutku priletet na ruku, jenze , prijede li nekdo, ja jsem proste pro nej automatiky odstrcena, a neda se odemne chytit... a treba muj bracha ho chytii :-( nevim jak si u rossika (mnich) splhnout, aby me daval prednost, nez nasteve...
Ja mam rada vsechna zvirata mam morce,piskomili ale zadne zvire neni tak uzasne jako pes ja mam fenecku a je uzasna
pas a ptak jsou pro me na stejnem miste jen si myslim ze nez budete davat nazory tak si o tom neco prectete :D
pro 152.56: Prijde mi bezpredmetne komentovat 3roky stare a mrtve tema a jeste tady vkladat prispevky typu piskomilu a psu, kdyz jde o forum o ptactvu... od zacatku tema o nicem, nemluve o hrubkach snad v kazdem prispevku, mj. taky v tematu, to me alespon trochu pobavilo.
Mně jen není jasné, kde ti lidi takhe stará témata stále vyhrabávají. A hlavně proč? Když si od r.2009 můžeme zavést téma aktuální. Ale aby bylo o něčem!