Odpověď na příspěvek uživatele Arthur z 30.08.2015, 11:31:47
Pro Arthur:
Prosím uklidněte se a udělejte si pořádek ve svém dotazu ! Např.:
- "Koupila jsem nemocného papouška, abych ho uzdravila.
- Nevím, jak se nemoc papouška jmenuje a jak se léčí.
- Pozvu veterináře, aby papouška uzdravil a náklady na léčení a na veterinární službu budu žádat na prodejci papouška, aby mi je uhradil.
- Prodejci papouška musím nezpochybnitelně prokázat okolnosti nákupu papouška tj. kdy, kde, konkrétně kterého papouška a jak nemocného jsem u něho koupila, abych mohla reklamovat nákup a žádat úhradu veterinárních služeb. Při nákupu jsem si papouška prohlédla, proti jeho zdravotnímu stavu jsem neprotestovala, tudíž byl papoušek zdravý; leda že by býval měl tzv. "skrytou vadu", kterou musím dodatečně prokázat.
- Co a jak prodejce chová není můj problém a nemám právo mu do toho jakkoliv zasahovat; on se může bránit i soudně. Každý chovatel má právo chovat i prodávat ptactvo různého stáří.
- Stáří klecí a jejich vybavení neznamená, že jsou nevhodné.
- Červotoč je brouk, jehož larvy se živí dřevem. Ani člověku ani papouškům červotoč nemůže ublížit.
- Pro ničení červotočů a jejich larev existují chemické prostředky, jejichž doporučený způsob a vhodnost použití patří odborníkům na asanaci starožitností, zejména dřevěných (tato problematika nepatří do oboru "Chov živočichů"). Týká se to i starých dřevěných staveb, např. domů.
- Pergola a její údržba patří do oboru "Zahrada". Na její údržbu se musím zeptat na jiném webu."