Aktuálně: 3 731 inzerátů211 817 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

problém s andulkou

anonymní (neregistrovaný) 21.08.2009, 12:08:02 xxx.xxx.106.158
Prosím o radu. Před nedávnem jsem objevila u samice andulky, že má výrazně větší zadeček a moc se nepohybuje. Po nějaké době uhynula. Nyní jsem to zjistila u další. Nerada bych přišla i o ni. Slyšela jsem, že je možné, že se v ní vajíčko "sekne". Co s tím? Pomůže veterinář?
anonymní (neregistrovaný) 21.08.2009, 12:14:49 xxx.xxx.230.164
Držte ji v teple a kloaku ji jemně promastěte olejem.Vězměte špendlík se skleněnou hlavičkou,namočte do oleje,jedlého ne na motory a promažte jemě kloaku.Vejce lépe pujde ven.Petr
Adf (neregistrovaný) 21.08.2009, 13:35:09 xxx.xxx.137.195
Bohužel těch příčin může být více a nelze to jednoznačně určit. Kromě zmíněného zadrženého vajíčka se může jednat o kýlu, ascites, střevní změnu slepením, tumor nebo absces. Pokud problém trvá delší dobu pak myslím, že se o zadržené vajíčko nejedná.
Jedná se o samičku bezprostředně po ukončení snůšky nebo o problém zcela mimo dobu hnízdění? Jak je stará Jak dlouho již změnu pozorujete? Jak se vypraznuje? S potížemi? Nebo vůbec ne? Pokud se chcete přiblížit správné diagnóze je třeba zmínit každou maličkost. Pouhé konstatování zvětšení tkáně kolem kloaky příliš neomezí možné příčiny.
Osobně bych doporučoval veterináře. S žádnou z těchto příčin sama mnoho nenaděláte.
anna (neregistrovaný) 15.06.2010, 19:10:59 xxx.xxx.112.228
moje andulka má problém má špinavé místo kolem koloaky co se s andulkou děje a jak jí mohu pomoci????

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.