Prosím,chováte někdo tyto papoušky?Jaká je jejich povaha,hlučnost a schopnost naučit se mluvit?Všechno jsem prošel a moc toho o tomto druhu nenašel. Děkuji za odpovědi. Slávek
Tak to si nemyslím-často listuji ve forech zde i jinde a jsou zde opravdu cenné rady a hlavně i názory těch co už tyto papoušky mají. Jinak dík . Slávek
Pokud si myslíte že vám tako knížka nic neřekne tak jí číst nemusíte. Chovám 4 druhy amazoňanů a vycházel jsem z této knížky. Jiné rady jsou jen opisováním zkušeností R. Low. Nikdo vám nic lepšího neporadí, jen bude citovat z knížky. Jinak naučí se nejlépe mluvit surinamský, hluční jsou podle druhu, žlutolící -středně,Am.autumnalis není moc přívětivý ani nemá otevřenou povahu, jen jsou líbivé jeho barvy.Lepší je am.salvini, povahu má jako modročelý.Jinak veškeré povídání je na knihu, takže se musíte domluvit s nějakým chovatelem a raději se zeptat telefonicky. Vypisovat všechno nejde.
Tak já jsem se také držela knížky, když jsem vybírala amazoňana. Zkušenosti paní Low jsou dlouholeté a jsou tam velmi cenné rady, které nikde neseženete. Hlavně víte jakého amazoňana koupit aby mluvil, v jakém stáří, jak se chovají navzájem k sobě a že taky dokážou napadnout chovatele. Nevím jestli na tyto stránky chodí někdo , kdo chová amazoňany alespoň 10 let. Ono povahu za rok ani za dva nepoznáte.Třetí rok nepoznáte ani jak se chtějí připravovat na hnízdění, jak probíhá jejich vztah mezi sebou a mezi chovatelem. Na to je opravdu nejlepší ta knížka, protože to píše chovatelka, která má druhy amazoňanů a jejich povahy v malíčku.
A někdy se tady dozvíte o papouškách takové bláboly, že vstávají vlasy na hlavě.
Nebudem to tu rozpisovať.pani Rosemary Low je bezzosporu kapacita čo sa tyka chovu Amazoňanov a Amazonkov,ale tiež z môjho pohľadu napisala zopar veci,ktore na mojich Amazonanov nesedia.A čo sa tyka žltolicich zo 77.213 nesuhlasim,vynimka iba obdobie toku a odchovu.
Ono je fakt, že každý papoušek je jedinečný jako osobnost. Vidím to a viděla jsem to na senegalcích, kterým se již dlouhá léta věnuju. Není jeden, aby měli stejnou povahu.Když kolikrát čtu statě o senegalcích tak říkám "to není pravda", ale zase jen u některých na některé to sedne. A tak to je asi i s amazoňanama. Tam je to to složitější ještě o to, že mají tolik druhů, které se od sebe liší i velikostně.
jasny no diky ale ja se ptal na toto v jakem stari se amazonan nauci mluvit a bude mluvit i kdyz neni rucne dokrmeny ...je jen ochoceny nekouse nestipe je to klidas... diky
To záleží na vnímavosti papouška.Některý se naučí mluvit za krátkou dobu a jiný bude mluvit za dlouho třeba jen pár nerozumitelných zmotaných slov. Pravdou je, že mistři na mluvení jsou surinamci a čím mladší, tím se dřív naučí. V knize Amazoňani je rozepsané proč se právě surinamci naučí tak báječně mluvit.
jasny diky ale tady kdyz dam druhy amazonanu tak tam pisi ze amazonan modrocely se nenaucit tak dobre mluvit jako amazonan zluzolici a ja mam zlutoliciho u nej pisi ze je jeden s amazonanu ktery se nauci dobre mluvit
Pre " roman - neregistrovaný"
a jeste sem si koupil nejake tabletky na mluveni papouska je to dobre?
Toto snáď nemôžeš myslieť vážne .... Jediná "tableta na mluvení" je tvoja trpezlivosť pri učení.
Žasnem, čo všetko si ľudia nechajú nahovoriť.
Veškeré tabletky ať na mluvení u ptáků nebo na hubnutí u ženských jsou jen vytahováním peněz z kapes. I pro andulky se prodávají jakési perly na mluvení, nevěřete tomu. Všechno zaručeně nej.... je podvod zrovna jako reklamy.V Čechách, když je zboží dobré, tak se prodává bez reklamy a letí to, lidi si o tom řeknou a šíří se to jako lavina. Tam kde cosi pokulhává se musí člověk něčím postrčit, aby se nějak napálil a ten obolus ze sebe za tu blbost vytřásl.