Zdravím všechny chovatelé. Samička sedí na třech vajíčkách,sameček jí poctivě krmí a v noci zahřívají v budce oba :-)Tak jsem moc zvědavá,jak to bude pokračovat. Chtělabych se zeptat, míchanici mám podávat po celou dobu dokud se malí nevylíhnou?A potom jen suché?Díky.
Díky za info, ještě by mě zajímalo,zda je normální,že v noci a i kolikrát ve dne sedí na vajíčkách oba.A vajíčko má samička snášet ob den?Snesla 4 ob den a dneska už má další....po včerejšku.Díky.K.
ano. je to normální , tak jak píšete. pak ale třeba za týden 14 jestli víte jak na to , tak můžete zkusit prosvítit vajíčka. čisté vajíčko je bíle a plné je také nažloutle a je v něm zárod a nad ním vzduch. bublina. ať se daří!!
Díky Martine,jak prosvítit vajíčka ..to nevím.Ale asi se zavřu někde do tmy a "posvítím" baterkou? :-)A kolik asi může mít samička vajíček?A že bylo to první na zemi ve voliéře je taky běžné? Díky Katka
ano přesně tak , jak píše karel. když jste jí ho dala do hnízda v klidu nasedla? jestli o , tak to je v pořádku.. vajíčka nevytahujte z budky! aspoň to je můlj názor. prosviťte co nejvíc. a jak bude jedno plné , máte 100% pár. nemusíte se zavírat do tmy. stačí a i obýváku. záleží jaký je pár. některý nese 4 některý 5 některý 1 některý 3. neni to že prostě pár musí např. 5 vajec. to budete poznat ty vajíčka. nebojte. jedna půlka je tmavá a druhá světlá. v tom je zárod! Ať se daří!!
Díky...první vajíčko jsem našla rozbité,v době kdy měla snesené druhé v budce.Já jsem nevěděla,že už jedno má....ve voliéře :-(Kdyby bylo nějaké vajíčko neoplozené mám ho z hnízda odstranit?A těch 20 dní...cca...do vylíhnutí se počítá od prvního sneseného?Asi mám pro vás primitivní otázky...ale jsem začátečník.Díky za odpovědi.K.
klidne ji ho tam nech a nech je v klidu sedet. prosvecovanim se oplozenost vajec nezvysi. odebirani vajec provokuje samicku k dalsi snusce, protoze se snazi chybejici vejce doplnit
Zdravím, no tak nějak to vidím i já....ono dneska těch vajíček je už 6!První na kterém sedí snesla 19.8. a podle toho, co se všude píše a snášet by měla ob den, tak je jich o dvě více...co mám s tím teda udělat? Kouknout, prosvítit a když tak odebrat budku a pořídit samečka? Jsem z toho paf...ještě štěstí, že to takhle nefunguje u lidi :-))to by bylo...:-)
Ahoj Katko. Prosviť vajíčka. jakmile budou prázdná všechna tak je vyhoď odstraň budku a buď jednoho vměň , nebo prodej a kup. ale jak ti nesnášela obden a třeba 2 naráz tak máš jistě 2 samičky. a nebo i dva samečky...
s prosvecovanim pockej par dni. v cerstve snesenych vejcich nic neuvidis.
vejce nevyhazuj, nech je sedet, ono je to samo prestane bavit. odstranovani vajec muze vest k neustalemu snaseni, samice se snazi chybejici vejce ve snusce doplnit.
martine, dej si pauzu uz. pises, s odpustenim, bludy. od kdy samecci mohou snaset vejce? ty ve skole moc pozor asi nedavas, ze?
Jé tak to bude sranda...a mám počkat až vyletí z budky nebo je " vyhnat" a nebude vadit když budku na chvíli vytáhnu z voliéry a pak vrátím? Asi moc otázek.... díky.
A ještě by mě zajímalo..jsem z Ostravy, kdybych chtěla samečka, nevíte ,jestli je někde v okolí chovatel? Ve zverimexu sice mají, ale já bych raději od chovatele. A pokud bych nechtěla aby se mi množili, tak asi nedávat budku, že? díky.
zalezi na zacatku inkubace (tj. kdy samice na vejce zasedla), ne na sneseni prvniho vejce. zilky jsou videt po cca tydnu. i pokud je prosvitis pozdeji, oplozene vejce poznas. cast je proste nepruhledna, neoplozene vejce je krasne prusvitne, je videt i zloutek.
ne vsechna vejce musi byt ve snusce oplozena. i u jisteho paru se muze stat, ze je cela snuska neoplozena.
na 2 samice svedci napriklad velke mnozstvi snesenych vajec nebo kdyz ve snusce pribydou 2 velmi kratce po sobe
Zdravím, tak jsem prosvítila vajíčka, k dnešními dni jich mají 8kusů. A pokud oplozené vajíčko vypadá jako by bylo mramorové a na jedné špičce má jakoby šedý klobouček tak takových mají 5.dokonce jsem viděla v jednom pohybující se "blíže neurčené" tvary šedé barvy. Ostatní 3 vajíčka jsou budto brzo,abych zjistila oplození, a nebo jsou neoplozená.Jsou prostě růžovoučká.Odpovídá tedy můj popis oplozeným? Díky za odpovědi. Katka