Aktuálně: 3 706 inzerátů209 896 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

octomilky

l.dienelt
l.dienelt 10.08.2009, 21:54:35 xxx.xxx.5.16
Dobrý večer, zajímalo by mě, jak řešíte (pokud máte) problém s muškami octomilkami (to je to malé nic, co se objeví v hejnu, kdekoli pohodíte slupku od banánu). Samy o sobě sice nejspíš neškodí, ale je nemilé, mít jich doma mraky. Chovám aymary, které dostávají fůru ovoce, a i když mají čerstvé každý den, stejně je okolo klecí octomilek "jako much"! Zatím to řeším rozstříkáním Biokillu po stěnách a podlahách ptačí místnosti (je netoxický pro teplokrevné živočichy s výjimkou koček a používá se i v nemocnicích a potravinářských provozech), ale to pomáhá jen krátkodobě. Nejhorší je, že máme mušek plno i doma (mám ptáky ve stejném domě, tak to nemají daleko) a manžel začíná remcat... Za rady děkuji, Lucie D.
Orina (neregistrovaný) 11.08.2009, 13:11:42 xxx.xxx.106.163
Přeháním to s úklidem. Až se mi to nevyplatilo. Ale to už jsem se pochlubila jednomu chovateli jak se nevyplácí stále uklízet ve voliérách. Já mám teď ve voliérách stále vosy co chodí na jablka. Tak je dávám až na noc a ráno je zase uklidím. Možná to bude chtít nějakou chvíli nedávat ovoce, aby se ti prevíti přestali líhnout. Ptáci to chvíli bez ovoce vydrží, hlavně, když píšete že těch octomilek máte plno, tak se jich jedině tak zbavíte.
Jarka (neregistrovaný) 16.02.2016, 21:51:10 xxx.xxx.230.22

Také jsem s nimi měla problém, to stačí nechat někde něco sladké a jsou tam hned. Obrátila jsem se proto na odborníky a ty mi poradili jak na octomilky

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.