Dobrý den,včera jsem se rozhodla,že po úspěšném vyvedení mladých,pošlu své andulky na dovolenou a dala jsem je do společné voliery.Bez budek.Večer koukám,samec od mého nejstaršího páru se páří s mladou samičkou...bohužel příbuznou :-( A pak že jsou si páry věrný celý život. Můžu je nechat pohromadě,když nemají k dispozici budky,nebo je nutné je rozdělit?
Můžete je nechat pohromadě. Rozdělte je pak pro dobu hnízdění. Andulky netvoří páry na celý život. Je to u nich dost individuální. Některé páry jsou však svázány pevným poutem a nic na tom nemění fakt, že si sameček někdy odskočí jinam. U jiných není svazek tak pevný.
To je právě neštěstí společných voliér s budkama, kde chovatelé odchovávají příbuzné jedince a neberou v potaz,že by se měl nepříbuzný hnízdící pár oddělit. Sameček se ve společné voliéře bude pářit se samičkama i když budou příbuzné z loňska, předloňska atd. Tak je samozřejmé, že se ušetří za společné krmení ve voliéře a kupující si nese vítězoslavně domů andulku za padesát Kč a ještě druhému napíše mail jak prodává dotyčný draho. Dráž se musí prodávat pokud chovatel chov bere vážně a poctivě a nekříží ve společné voliéře páté přes deváté.
Orino, v dotazu je jasně napsáno BEZ BUDEK !!! Je to pouze k proletu a ne k odchovu.Necháváme odchovávat pouze nepříbuzné páry. Je třeba číst pořádně dotaz zadavatele.
Ano čtu dobře, jen nechci zadávat další téma, tak jsem vaše spojila tak, aby lidi co odchovávájí andulky ve voliéře s budkama věděli, že je možné, že se andulky budou v této voliéře pářit společně. Určitě si to čtenáři přeberou jak potřebují.