Téměř všichni papoušci mají raději jeřabíny mražené- tedy rozmražené Sušené jsem jeden rok podával, ale zamíchané ve vlhké namáčené směsi zrnin, zamíchal jsem je několik hodin před podánín do namočené krmné dávky. Ještě lze sušené jeřabiny pár hodin před zkrmováním namočit do teplé vody a následně nechat okapat.
Klasické červené snad nejdou ani zaměnit s něčím jiným. Já zkrmuji i černý jeřáb, který se pšstuje na marmelády a víno. Žádné jedovaté neznám.. Ale nevím vše:-)
Všech pět druhů červených jeřabin jsou pro krmení ptactva vhodné a jsou neškodné.
4ema - černou jeřabinou je nesprávně nazýván skalník černoplodý. Jinak s tím použitím doma v kuchyni - moje mamka je přidávala do hruškových kompotů, dostaly zvláštní chuť a krásnou nafialovělou barvu.
Skalník temnoplodý či temnoplodec černý nebi i aronie černá je stále označení pro tentýž druh - latinsky Aronia melanocarpa, dříve Cotoneaster melanocarpa.