Pěkné, je až neuvěřitelné co ti psi dokáží a hlavně vydrží. Hezky se na to kouká.
Video je úžasné, pes je úžasný, hezký se na to kouká. Ale u nás tohle psů nikdo poskytnout nemuze. A ten pes bude na pěti letech vyřízený, zatímco ten na gauči, s nějakým tím sportem se dožije 15. let. Jsem hrozny škarohlíd. 😡
Video je úžasné, pes je úžasný, hezký se na to kouká. Ale u nás tohle psů nikdo poskytnout nemuze. A ten pes bude na pěti letech vyřízený, zatímco ten na gauči, s nějakým tím sportem se dožije 15. let. Jsem hrozny škarohlíd. 😡
Tak já znám kelpie právě z pasení. Pravda, takové vzdálenosti jako na videu jsou u nás vzácnost, ale i bez toho fungují moc hezky! Co znám feny, tak jsou to velmi příjemné citlivé osobnosti, psi jsou o trochu tvrdší, ale žádné drama.
Zvláštní je, že u nic asi nejvíc vnímám, jak moc jsou odrazem svých majitelů..
Ale to není pohyb na volno, to je štvanice. Nebo si myslíte, že když už nechce honit krávy, tak si chvíli počuchá, vyhrabe myš….to co dělá ta kelpie je tvrdá práce, žádné volno.
Ale to není pohyb na volno, to je štvanice. Nebo si myslíte, že když už nechce honit krávy, tak si chvíli počuchá, vyhrabe myš….to co dělá ta kelpie je tvrdá práce, žádné volno.
Tempo si určuje sama a je tam i krásně vidět kdy a jak zvolní, stačí se pozorně dívat…
To je zajímavý, že psi aktivně využívaný v myslivosti (bavím se o psech,co přes rok soutěží,takže xkrát týdně trénink, a v sezoně mají třeba tři čtyři celodenní hony za týden), makají od roka třeba ještě do deseti,jedenácti, ve dvanácti jdou do důchodu a pak ještě dva tři roky v dobré kondici žijí. Zatímco gaučáci s tím občasným sportem mají problémy se v deseti postavit nebo jít na několikakilometrový výšlap. Pokud vím,tak třeba u saňových psů to samé, aktivní do vysokého věku. Samozřejmě, hrozí různé úrazy apod, ty se na gauči nestanou.
Doron odkud jste? Třeba Evča Š. pase s holanďákama, tak kdyby byla poblíž, ráda poradí a hlavně to umí a není to “kouč” z leknutí. Klidně se na mne odvolejte.
Na Podkosti jsem dělala zkoušku asi před 15. lety. Tehdy se pasení ještě tolik nedělilo. Hodně lidí s tím začínalo. A všichni jsme zestárli. Tehdy tam byly i dvě skotské kolie. Já měla australanku.
Na Podkosti jsem dělala zkoušku asi před 15. lety. Tehdy se pasení ještě tolik nedělilo. Hodně lidí s tím začínalo. A všichni jsme zestárli. Tehdy tam byly i dvě skotské kolie. Já měla australanku.
se mnou tam byl s mladou hočinou i velškorgi cardigan , šikovnej kliďas,
ta E.Š. by pro briarda byla asi nej, a z Phy to zas není taková dálka