- Příspěvek #2098
- Nahlásit
- Příspěvek #1947
- Nahlásit
To je vtip?
Nádherné plemeno, jak se u něj pohybuje cena? A hyperaktivitou a pohybem je podobná třeba border kolii nebo je mírnější?
Trápily by jste se obě.
Velmi aktivní plemeno, potřebuje práci a zkušeného trenéra.
Sleduju Kubu z Dogpower a ten kelpinku má…fena je totální raketa 😀.
Napiště co od psa vyžadujete, co mu můžete nabídnout, jak by podle vás měl vypadat váš režim se psem - třeba týdenní, jestli pes bude doma x venku…podle toho se dá plemeno vybrat
Takhle vypadá práce australské kelpie, pro tu byla šlechtěná, to je její život.
Tohle video miluju, neskutečná práce, ta kondička. A pak s tím plemenem u nás obejdou barák, v lepším případě pes má teda agi vyžití.
Dobrý den, mám dotaz, zkoušeli jste někdo obrany s kelpií. Poslušnost má na výborno,stopy v pohodě, ale na obranách odmítá pracovat. Jinak je chytrá, pracovitá ale s obranami nějak nemůžem hnout. Budu ráda za třeba i drobnou radu. Je stará rok a půl.
Dobrý den, mám dotaz, zkoušeli jste někdo obrany s kelpií. Poslušnost má na výborno,stopy v pohodě, ale na obranách odmítá pracovat. Jinak je chytrá, pracovitá ale s obranami nějak nemůžem hnout. Budu ráda za třeba i drobnou radu. Je stará rok a půl.
plný zákus je proti její přirozenosti ( ovce jen štípe )
Mno, jestli NEjsou obrany pro vás "životně" důležité, vybodl bych se na to. I když s šikovným figošem a psovodem se to naučit dá, ovšem nevíme NIC o vás ani psovi, a o chybách , kterých jste se zřejmě při nácvicích už dopustily, tak těžko radit “finty”.
na fotce moje R.I.P. Amina z Karlštejnských pastvin
Znala jsem a znám pár kelpií, jsou to úžasná psiska. V OB, RO, Agi, stopařina, nosework. Ve sportovní obraně jsou to měkkoty, když to mám napsat tak nějak napřímo. Aby také ne, není to pro ně přirozené.
S citlivým vedením od psovoda a ještě citlivějším přístupem od fíka se můžete propracovat třeba k základní zkoušce v nároďáku i IGP složeným někde na cvičáku. Bude to ale chtít spolupráci z obou stran. Když jde fence na jedničku stopa a poslušnost, proč se navzájem trápit na obranách? S kelpií si můžete složit šampiona práce třeba jen v poslušnosti.
Pěkné, je až neuvěřitelné co ti psi dokáží a hlavně vydrží. Hezky se na to kouká.