Já,vím,obdobné téma asi po miliontý:-))
Z druhého hnízdění andulek je výsledek jedno mladé. chceme si ji vzít domů na ochočení. Chci ji z budky odebrat těsně před vylétnutím. Samec andulky dokrmuje ještě dva týdny po vylétnutí,čím ji mám dokrmit já?? Rozhodně kvůli tomu nebudu kupovat dokrmovací směs.
pokud nechcete kupovat dokrmovací směs tak je hloupé se do toho pouštět, protože ji ničím jiným nenahradíte důležité složky, které ona potřebuje a mohli by nastat různé potíže, nebo by papoušek nebyl zrovna v nejlepší kondici, navíc dokrmovat andulku nebo jakého koliv papouška před vylétnutím je bezvýznamné, buďto krmení započít v 10-20dnu maximálně nebo potom už vůbec nemá to smysl, andulka je však tvor takový, že se ochočí i nedokrmená, ale jak říkám dokrmovat mládě v tomto věku nemá smysl, spíše ji akorát hlavně z počátku způsobíte velký stres.
Takže já raději počkám tak ty dva týdny po vylétnutí a pak si ji vezmu. To by mohlo stačit,co myslíte? Říkal jsem si,že ji teda zkusím průběžně brat do ruky ještě v budce aby pro ni přítomnost člověka nebyla cizí...
souhlasím s tím, že v tak pozdním věku to není důležité. do budky pro kontakt s mládětem klidně každý den. Opravdu se dobře uvykne. Dokrmování je možné i bez speciálních směsí. Pochopitelně směs je strojová a dělají na ní odborníci, takže je pravděpodobné, že Vámi vytvořená by neobsahovala vše potřebné, ale neříkám že to nejde.