Aktuálně: 3 727 inzerátů211 218 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

papoušek královský HELP

Roman (neregistrovaný) 29.07.2007, 13:30:25 xxx.xxx.237.26
Všechny vás zde zdravím
Uz vzhledem k tomu co se stalo pani viz nize bych nechtel ublizit papouskovi nebo nasi rodine tak vas zadam o radu.Na internetu moc informaci neni nebo jsou stale stejne.
Muj znamy chovatel nam nabizi krasneho a celkem velkeho papouska kralovskeho , mesicni dokrmene mlade za 3500,-
Nas plan : Chov jednoho papuska v BYTE v kleci cca 178x60x90 Hlavni dotaz : je to vubec mozne?
Abych nenechal vse na jedne informaci optal jsem se dalsiho chovatele a ten mi rekl ze to je nesmysl.
Tak ted je to na vas prosim poradte mi mel bych ho koupit?
Je hlucny nebo rad nici veci?
Mate nekdo zkusenosti? nebo doporucte jineho podobneho papouska do techto podminek. diky za info
anonymní (neregistrovaný) 29.07.2007, 14:45:00 xxx.xxx.11.44
Dobrý den,
my jsme měli ten samý problém. Papoušek královský se nám u jednoho chovatela strašně líbil a ten nám ho doporučil jako klidného a mírného a druhý ho absolutně zavrhl. Takže jak se v tom potom máme vyznat? Kvůli našemu jsem celou noc nespala a druhý den ho chtěla vrátit. Ale už to prý nešlo a taky přijela naše mamka a zakázala mi to, že něco tak nádherného a ochočeného nemůžu dát pryč a záleží na tom jak si ho vychováme.Když to vezmu z jiného pohledu, kde se trochu vyznám, tak někdo by třeba nedoporučil Německého ovčáka do bytu, že potřebuje výběh atd. Máme NO , má velkou zahradu i výběh a zateplenou boudu, ale nikdy tam nebyl. Je pořád s námi, kam jdeme tam i on a spí doma v křesle a nemůžu říct , že by strádal. A pak mám jorkšíra - takže malý domácí mazel . To naše je ale vzteklá a bojovná 4kg potvora, protože vyrůstala s tím NO a asi se snažila prosazovat nebo co. Takže možná dejte na to, co se Vám líbí a pořiďte si to. Náš aratinga je zatím zlatíčko, ještě jsem ho skoro neslyšelařičet. Jen ráno dnes v 9 když jsem přišla do obýváku, tak " pozdravil", pak byl 2 hodina puštěný, tak se mnou luxoval, vutíral a vařil a pak do klece, protože jsem potřebovala vyvětrat. Teď je zase volně a sedí mi na rameni akouká.Možná bych to brala selsým rozumem,ale nevím, co na to odborníci.
Zdeny (neregistrovaný) 29.07.2007, 21:07:51 xxx.xxx.228.154
Králováci jsou krásní papoušci.Vůbec vybarvený sameček je nádherný. Sám mám dvouletý pár, ale ve čtyřmetrové voliéře. 3,5 tisíc za ručně dokrmeného je cena opravdu od dobrého známého, pokud by snad neměl nějakou vadu. Papoušci to nejsou hluční, ani nijak zvlášť neničí voliéry. Je to ovšem pták, který nutně potřebuje prolet. Pokud by byl v bytě většinu dne volně, tak by to šlo. Mít ho ovšem celý den v kleci a až přijdu odpoledne domů tak ho pustím , je nesmysl a bylo by to doslova týrání. Pro tohle by se spíše hodil senegalec, který je schopen i opakovat slova. Cena za ručně dokrmeného senegala je asi o 1tisíc více. Nyní musíš uvážit sám, co mu můžeš poskytnout. Přeji šťastnou volbu.
Hicks
Hicks 30.07.2007, 15:03:56 xxx.xxx.183.35
Asi bych ho nepořídil je to voliérový pták který potřebuje létat. viděl jsem je v 2 metry dlouhých voliérách a fakt ubohý pohled na takové ptáky.
anonymní (neregistrovaný) 30.07.2007, 16:06:50 xxx.xxx.216.203
Včera jsme byli u známých, kteří maji pap. senegalského a jejich známí pap. královského. Prý začal tak strašně křičet, že ho museli přestěhovat domístnosti kde nikdo není a stejně je to slyšet.Ale prý na něj teď nemají tolik času a je jen v kleci, tak je to možná jejich chyba.
anonymní (neregistrovaný) 30.07.2007, 19:38:23 xxx.xxx.237.26
Díky moc za informace P. královský to nebude.
anonymní (neregistrovaný) 14.11.2009, 12:17:18 xxx.xxx.208.44
Dobrý den..Může se papoušek kráálovský naučit mluvit??
Arnny (neregistrovaný) 14.11.2009, 13:05:10 xxx.xxx.143.42
Ano jiste nas paosek kralovsky ma velkou slovni zasobu okolo 30 slov a uci se dalsi.-)
Filip Kopa (neregistrovaný) 04.10.2011, 19:06:36 xxx.xxx.112.72
My Jsme si asi před měsícem královaka pořídili ato čtyřletého a není ručně dokrmený asi za týden se ochočil a už zní i první slova:).Takže myslím že královak je docela vhodny sice ráno přesně 7.00 si umí zakřičet ale jinak je to milaček a nic na světě bych za něj nedal:-)....
Peťula
Peťula 04.10.2011, 19:59:57 xxx.xxx.6.82
Ahoj Romane, patřím k lidem, kteří si králováka pořídili taky protože je vážně krásný, trochu jsem ho ochočila, ale dnes si i se samičkou spokojeně řádí tady u mě na zahradě ve velké volieře. Myslím, že králováka doporučí člověk, který většinou nemá srovnání s jinými druhy. Stručně řečeno, australan jako královák je oproti třeba afričanovi jako je senegalec prostě divočák, potřebuje hodně létat, nestojí o obdiv člověka a nesnaží se ho zaujmout či pobavit. Samozřejmě, že když nebude mít na výběr, přizpůsobí se člověku, ale rozhodně to dá mnohem víc námahy ho naučit to stejné, co jiný druh zvládne poměrně snadno.
Obrázek
Peťula
Peťula 04.10.2011, 20:04:22 xxx.xxx.6.82
Navíc Vám ho doporučí vždy ten, kdo je nadšený v prvních měsících či letech. Možná znám málo lidí, ale nikoho, kdo by měl králováka ochočeného doma třeba 10 let, většinou každý pochopí, že královák vždy bude šťastnější se svým druhem než s člověkem.
Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.