my jsme měli ten samý problém. Papoušek královský se nám u jednoho chovatela strašně líbil a ten nám ho doporučil jako klidného a mírného a druhý ho absolutně zavrhl. Takže jak se v tom potom máme vyznat? Kvůli našemu jsem celou noc nespala a druhý den ho chtěla vrátit. Ale už to prý nešlo a taky přijela naše mamka a zakázala mi to, že něco tak nádherného a ochočeného nemůžu dát pryč a záleží na tom jak si ho vychováme.Když to vezmu z jiného pohledu, kde se trochu vyznám, tak někdo by třeba nedoporučil Německého ovčáka do bytu, že potřebuje výběh atd. Máme NO , má velkou zahradu i výběh a zateplenou boudu, ale nikdy tam nebyl. Je pořád s námi, kam jdeme tam i on a spí doma v křesle a nemůžu říct , že by strádal. A pak mám jorkšíra - takže malý domácí mazel . To naše je ale vzteklá a bojovná 4kg potvora, protože vyrůstala s tím NO a asi se snažila prosazovat nebo co. Takže možná dejte na to, co se Vám líbí a pořiďte si to. Náš aratinga je zatím zlatíčko, ještě jsem ho skoro neslyšelařičet. Jen ráno dnes v 9 když jsem přišla do obýváku, tak " pozdravil", pak byl 2 hodina puštěný, tak se mnou luxoval, vutíral a vařil a pak do klece, protože jsem potřebovala vyvětrat. Teď je zase volně a sedí mi na rameni akouká.Možná bych to brala selsým rozumem,ale nevím, co na to odborníci.
Uz vzhledem k tomu co se stalo pani viz nize bych nechtel ublizit papouskovi nebo nasi rodine tak vas zadam o radu.Na internetu moc informaci neni nebo jsou stale stejne.
Muj znamy chovatel nam nabizi krasneho a celkem velkeho papouska kralovskeho , mesicni dokrmene mlade za 3500,-
Nas plan : Chov jednoho papuska v BYTE v kleci cca 178x60x90 Hlavni dotaz : je to vubec mozne?
Abych nenechal vse na jedne informaci optal jsem se dalsiho chovatele a ten mi rekl ze to je nesmysl.
Tak ted je to na vas prosim poradte mi mel bych ho koupit?
Je hlucny nebo rad nici veci?
Mate nekdo zkusenosti? nebo doporucte jineho podobneho papouska do techto podminek. diky za info