Nový "hlídač"
Druhá fotka je počítačově upravena , před časem obletěla svět po více serverech. Jedná se o jedno z nejpopularnějších molosských plemen, o italského NEAPOLSK0HO MASTINA. Ten dorůstá do 75 cm v kohoutku a váhy snad vyjímeční jedinci 85 Kg. Původní barva je modrá, nyní již také i barevné rázy - plavá, hnědá, černá a žíhaná. Povahou se jedná o ostřejšího, ale zase při odpovídajícím vedení a patřičném fyzickém fondu majitele zcela ovladatelného psa. Jeho zákroky však při hlídání mohou být až likvidační.
Obě plemena jsou v ČR poměrně zastoupena a již desítky let odchovávána - první mastin byl do tehdejšího ČSSR dovezen v r. 1981 - mimo jiné jej dovezl dnes už zesnulý chovatel papoušků, přítel Zd. Pichlík ze Slovenska.
Takže údaje uvedené ORINOU jsou nesprávné, molossové, mezi které obě plemena patří byli po 17 let můj " chleba". Velmi rád vám poskytnu i další info nejen o těchto dvou plemenech, ale i o zbývajících molossech.
Citace "Taky přikládám fotku hlídače, ale na páření papoušků se v tomto případě musíte doběhnout podívat sami. tenhle vám je jen ohlídá." z tohoto nepoznáte, že by Orina psala, že je to ona a její pes.Jak říkám nadsázka.Jinak kamerku bych také brala,sic mám zatím volieru prázdnou,ale na dvůr,kvůli šmejdilům by byla dobrá, už jen proto abych zjistila co se vlastně na dvoře děje, když mi chrníme (předpokládám, že se to dá nahrát? )
Jardo napiš mi na e-mail a já ti pošlu potřebné informace. prodpap@seznam.cz
obraz nemusi byt zadna prvotridni kvalita, kamerka by mela slouzit ke kontrole pece o mladata.