Ahoj, nějak jsem nemohl dostat papoucha do vody aby se vykoupal. Teď se naučil koupat pod tekoucí vodou z kohoutku. Pouštím studenou. Nevadí mu to nějak, nenastydne? Je to přecejenom papouch z afriky a těžko říci na jak teplou(studenou) vodu jsou stavěni.
A taky když je zrovna v kleci a nemohu ho pustit ven strašně tam dovádí po dně, je to u vás taky takové. Skáče ze strany na stranu jak o život. A vůbec, když je v kleci tak tráví dost času na zemi, kvůli tomu měním podestýlku(dávám tam noviny) dvakrát deně. Ještě že chodí takových letáků :-) Jsem si říkal jestli by nebylo dobré na dno klece dát nějaké pletivo aby se nedostal do těch případných exrementů, ale zase jsem si říkal, aby si tam nepolámal nohy, když je tak zbrklí. Co vy na to? A ještě jedna věc, je normální že papouch jakýmsi pohybem ze se be dostává potravu a pak jí papá, je to potrava co má ve voleti? Je to normální?A nezapomeňte odpovědět i na tu vodu. Díky ;-)
Ahoj, to vyvrhování a opětovná konzumace potravy je celkem normální jev, je to natrávená potrava z volete. U mě to dělají jen mladí jedinci, u dospělých jsem to nezaregistroval.
Pletivo nebo rošt nad podlahou se u některých prodávaných klecí dodává. Pokud je z hrubého drátu a přiměřených ok tak není problém. Tenké tzv. králičí nebo podobné z tenkého drátu může být pro papouškovy nohy nepohodlné. Ještě můžete zkusit umístit jedno - dvě bidélka těsně nad podlahu, ve většině případů je papoušek okamžitě začne upřednostňovat před pobytem na podlaze klece.
Osobně bych vodu ke koupeli volil vlažnou.
Tedy nevím co ten váš senegalec dělá, ale 1) pouštět na něj vodu když nechce je šílenost. Pokud bude chtít půjde pod tekoucí vodu sám.2) pro jednoho senegalce stačí vyměnit noviny 1x denně. Většinou ráno jsou od trusu. Žádné lesklé a nesající letáky nedávejte, musíte dávat noviny, které sají vodu. Také záleží v jak velké kleci-voliéře papouška chováte. Jestliže tam běsní a běhá z rohu do rohu asi nemá možnost létat. Pro senegalce musíte mít nejméně - a to podtrhuji- 150 cm délku, 70šíře a 150výška. Jestliže je v menší kleci tak se skutečně může zbláznit.
orino, ty jsi dneska nejaka militantni :-)
kde ses docetla, ze jan cpe papouska pod vodu nasilim? pise "Teď se naučil koupat pod tekoucí vodou z kohoutku." to znamena, ze mu jan pusti vodu a papouch si pod ni vleze. moji to delaji taky
Přivedla mě k tomu věta,"nějak jsem nemohl dostat papoucha do vody, aby se vykoupal" a tak vidím jak papouška drží za křídla a cpe ho do vody. Představa to není pouze mystická, ale už jsem takto viděla pod vodu cpát žaka, že prý se má koupat. Takže je to pouze zase jenom a jenom zkušenost s lidmi.
1) Orino, já opravdu nepsal že ho tam dávám násilím. Věta: "nějak jsem nemohl dostat papoucha do vody, aby se vykoupal" namenalo to, že jsem mu dal misku s vodou a postavil ho na okraj misky nebo vedle ní, a nechtěl do ní vlezt, rval jsem do misky prsty aby šel třeba za nima aby zkusil jaké to je ve vodě, mníška se mi tak podařilo naučit se koupat, pak už si tam lezl sám. Senegalcovi se nechtělo nikdy, tak jsem někde přečetl že se raději koupe pod tekoucí vodou. Tak jsem vždy pustil kouhoutek a na ruce jsem ho k němu přiložil, on prvně jen popíjel. Takhle jsem to několikrát dělal a se pak sám pod něj natahoval a nechal si téct vodu na hlavu a tak se hezky pod tou vodou rochnil.
2) Noviny neměním jen kvůli tomu, dvakrát deně, že jsou od trsu, ale také že jsou od ovoce, celé mokré. Ono pak když se tam rochní v jakodách tak vypadá spíše jako eklektus :-)
3) Pravda, klec nemá největší, ale už se pracuje na větší, takže musí kluk ještě vydržet. Jen budu mít asi problém z rozměrem šířky 70, nestačí 52? Jináč výška by měla být cca 170cm a délka může být jakákoliv, tam nejsem omezen.
Díky za předešlé odpovědi.